«Загрози перед якими постає Україна і з якими бореться вони є справжніми!» – Йонатан Всевіов під час візиту до КПВВ «Золоте»

НАЗАД
04 жовтня 2021 19:13

У рамках спільного робочого візиту на Луганщину, до контрольного пункту в’їзду-виїзду «Золоте» завітала делегація канцлерів Естонської Республіки на чолі з Канцлером Міністерства закордонних справ Естонії паном Йонатаном Всевіовим

Високоповажних гостей зустрічали командувач Операції Об’єднаних Сил генерал-лейтенант Олександр Павлюк та голова Луганської військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай.

В ході зустрічі виконувач обов’язків начальника прикордонного загону, що дислокується на Луганщині полковник Богдан Ігнатюк ознайомив членів делегації з порядком пропуску осіб через лінію розмежування. «Всі КПВВ в Луганській області працюють щоденно, з 8.00 до 16.00 та відкриті для пропуску. Однак рух дорожніми коридорами до контрольних пунктів в’їзду-виїзду «Щастя» та «Золоте» російсько-окупаційні війська залишають повністю заблокованими. Проте контрольний пункт в’їзду-виїзду «Станиця Луганська» залишається єдиним контрольним пунктом в якому щоденно здійснюється пропуск осіб через лінію розмежування» – розповів Богдан Ігнатюк.

Після ознайомлення з порядком функціонування КПВВ візитерам продемонстрували план проведення робіт з реконструкції та облаштування КПВВ «Золоте».

«Ми підтримуємо український суверенітет та територіальну цілісність і ми постійно наголошуємо на цьому в рамках ЄС та НАТО в своїх дискусіях та переговорах з іншими країнами. Насамперед дуже важливо приїхати та побачити на власні очі, що тут насправді відбувається. Завтра ми будемо у Києві та вісім наших міністерств зустрінуться з представниками українського уряду і ми проговоримо про подальші шляхи поглиблення двосторонньої співпраці між Естонією і Україною. Тому сьогоднішній візит не лише символічний, а й вельми практичний, тому що ми можемо зрозуміти якими способами ми можемо підтримати Україну з боку Естонії. На останок хотів би зазначити, що надзвичайно важливим є необхідність утримувати Україну на порядку денному світової спільноти, щоб не дозволити нікому забути про те що насправді відбувається і нагадувати постійно про те що загрози перед якими постає Україна і з якими бореться вони є справжніми і щоб ніхто про це не забував» – сказав Канцлер Міністерства закордонних справ Естонії пан Йонатан Всевіов.

На завершення візиту Високоповажні делегати подякували за можливість на власні очі побачити стан справ та відкритість до діалогу.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси