Загони прикордонної самооборони вже допомагають прикривати пункти пропуску

НАЗАД
13 травня 2014 12:22

На Луганщині почали створюватися блокпости для прикриття пунктів пропуску через державний кордон України.  В даний час один з блокпостів організували неподалік пункту пропуску «Ізварине&

На Луганщині почали створюватися блокпости для прикриття пунктів пропуску через державний кордон України. На них несуть службу представники загонів прикордонної самооборони.

В даний час один з блокпостів організували неподалік пункту пропуску «Ізварине», що в Краснодонському районі. На ньому цілодобово чергують кілька десятків осіб з числа місцевого населення та колишніх військовослужбовців прикордонної служби. Ще один розташували для прикриття пункту пропуску «Красна Талівка», а найближчим часом такі ж загони будуть створені і в Міловому, Біловодську та інших прикордонних населених пунктах.

Все це робиться через події, які мали місце на ділянці відповідальності Луганського прикордонного загону. Зокрема, відбувалося блокування роботи прикордонних підрозділів та пунктів пропуску, захоплення прикордонних нарядів та напад на пункт пропуску «Ізварине». З ініціативою про створення загонів прикордонної самооборони виступила спілка ветеранів Прикордонних військ та небайдужих жителів Луганщини. Головними їхніми завданнями стануть підтримання стабільності в прикордонні, допомога прикордонникам під час охорони кордону та підтримка у разі збройного нападу на пункти пропуску.

Державна прикордонна служба наголошує, що спроби перешкоджати діяльності прикордонників матимуть негативні наслідки, у першу чергу, для мешканців прикордоння. Адже в таких випадках рух через пункти пропуску буде обмежуватися, аж до повного їх закриття. Функціонування та режим роботи пунктів пропуску визначений міжнародними угодами і не може бути обмеженим за бажанням окремих груп невідомих осіб, навіть якщо у їхніх руках зброя. Крім того, якщо українська сторона змушена припинити оформлення в пункті пропуску, то оформлення автоматично припиняється і в пункті пропуску на суміжній стороні. Таким чином мешканці прикордоння позбавляються можливості вільно перетинати кордон на зручному напрямку та змушені будуть слідувати до найближчого пункту пропуску, який функціонує. Подекуди ця відстань складає до сотні кілометрів. Зазначимо, що ритмічна робота пунктів пропуску реалізує, у першу чергу, право громадян, зокрема і місцевих мешканців, на вільне пересування.

Так, на даний час тимчасово припинено рух осіб та транспортних засобів в пункті пропуску «Ізварине». Оформлення громадян здійснюється лише в пішому порядку у святкові дні. Повноцінне відновлення руху відбудеться лише після усунення наслідків нападу радикально налаштованих осіб. Нагадаємо, що 8 травня біля 40 озброєних чоловіків здійснили збройний напад на пункт пропуску «Ізваріне». Внаслідок атаки пляшками із запалювальною сумішшю значна частина інфраструктури пункту пропуску була знищена. 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси