Загиблому офіцеру-прикордоннику Михайлу Барадулі присвоєно звання «Почесний громадянин міста Суми»

НАЗАД
27 березня 2024 14:31

27 березня на сесії Сумської міської ради депутати ухвалили рішення про присвоєння звання «Почесний громадянин міста Суми» восьми загиблим внаслідок збройної агресії росії землякам, серед яких і офіцер-прикордонник капітан Михайло Барадуля.

Це звання посмертно також отримали: Роман Бондаренко, Михайло Поздєєв, Андрій Лебідь, Роман Прокопенко, Володимир Сущенко, Ігор Сідякін, Володимир Устименко (загинув під час виконання професійного обов’язку).

Згодом відповідні посвідчення будуть вручені рідним загиблих Героїв.

Михайло Барадуля народився 23 листопада 1983 року в м. Мурманськ-150. Закінчив Маріупольський будівельний технікум та Харківську національну академію міського господарства, працював в Управлінні архітектури та містобудування Сумської міської ради.

У 2015 році Михайло Барадуля вирішив пов’язати своє життя із захистом кордону – призвався на військову службу під час мобілізації на особливий період до лав Державної прикордонної служби України, службу розпочав в підрозділах Сумського прикордонного загону. Згодом проходив службу в Харківському та Краматорському прикордонних загонах. У 2017 році повернувся на ділянку державного кордону в Сумській області.

Життя воїна обірвалося 12 лютого 2023 року під час оборони державного кордону на Сумщині. Йому назавжди 39 років. У захисника залишилися дружина, донька та син.

19 червня 2023 року за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі, Указом Президента України офіцер-прикордонник Михайло Барадуля посмертно нагороджений медаллю «За військову службу Україні».

Наказом Голови Держприкордонслужби України старшому лейтенанту Михайлу Барадулі посмертно присвоєно військове звання «капітан».

Вічна пам’ять і слава усім загиблим захисникам України!

Герої не вмирають!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси