Зафіксовано чотири випадки пропонування хабарів посадовим особам прикордонного відомства

НАЗАД
03 березня 2018 12:06

На цей час Держприкордонслужба почала антикорупційну акцію «Будь доброчесним – протидій корупції!».

У Державній прикордонній службі України продовжуються заходи, направлені на протидію корупції. З цією метою у прикордонному відомстві розроблено антикорупційну програму, сплановані і проводяться відомчі акції і заходи, до яких залучаються міжнародні інституції та громадські організації.

На цей час Держприкордонслужба почала антикорупційну акцію «Будь доброчесним – протидій корупції!», яка направлена на виявлення та остаточне викорінення корупційних схем та елементів у своїх лавах.

Варто наголосити, що посадові особи Служби все частіше відмовляються від хабарів та оформляють правопорушників  за статтею 369 ККУ «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі».

Тільки минулої доби прикордонники зафіксували чотири випадки, коли правопорушники намагалися втягнути правоохоронців у протиправну діяльність. Так, в залізничному пункті контролю «Конотоп» охоронці кордону Сумського загону зафіксували чергову таку спробу.

Учора, під час здійснення прикордонного контролю потяга сполученням «Київ-Москва» прикордонний наряд виявив громадянина Російської Федерації, який перевищив встановлений термін перебування на території України. З метою безперешкодного перетину кордону та не притягнення до адміністративної відповідальності за частиною другої статті 203 КУпАП, чоловік запропонував прикордоннику неправомірну винагороду в сумі 600 гривень, на що отримав категоричну відмову.

Наразі вартові кордону вжили всіх необхідних заходів для припинення виявленого правопорушення, а самого правопорушника передали співробітникам Національної поліції, які й займаються об’єктивним з’ясуванням вчинення ним кримінального правопорушення.

Крім того, у контрольному пункті в’їзду-виїзду «Майорське», що на лінії розмежування в районі проведення операції Об’єднаних сил, прикордонники Краматорського загону зафіксували 3 випадки, коли громадяни  України намагалися «вирішити питання» про безперешкодний перетин лінії розмежування за грошові винагороди у загальній сумі 600 гривень.

Порушників також передано представникам Національної поліції в Донецькій області.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси