За вихідні прикордонниками зафіксовано 10 фактів пропонування неправомірної вигоди

НАЗАД
18 липня 2016 15:19

Державна прикордонна служба продовжує послідовно та наполегливо реалізовувати курс, направлений на очищення своїх лав від корупційних проявів. Зараз у відомстві триває операція «Чисті руки», мета якої викорінення проявів корупції серед персоналу. Як резу

Державна прикордонна служба продовжує послідовно та наполегливо реалізовувати курс, направлений на очищення своїх лав від корупційних проявів. Зараз у відомстві триває операція «Чисті руки», мета якої викорінення проявів корупції серед персоналу.  Як результат, з кожним днем все більше фіксуються факти відмови від неправомірної вигоди, що свідчить про системність та послідовність у викоріненні  такого ганебного явища як хабарництво.  

 Тільки за вихідні прикордонники  зафіксували десять фактів пропонування неправомірної вигоди громадянами, шість з яких у смузі безпеки вздовж лінії розмежування між силами АТО та бойовиками.

Так прикордонники Одеського загону, які несуть службу в Іллічівському морському порту зупинили громадянина Грузії, який  прямуючи на вихід з України запропонував грошову винагороду у розмірі півтори тисячі гривень.

Ще одного іноземця, громадянина Росії прикордонники Харківського загону зупинили в пункті пропуску «Чугунівка». Щоб потрапити до України росіянин запропонував тисячу російських рублів. Зазначеного громадянина було не пропущено через державний кордон та повернуто зворотно.

За даними фактами  прикордонники проінформували представників Національної поліції та направили повідомлення про виявлення ознак кримінального правопорушення за ст.369 ККУ (Давання хабара).

Загалом з початку року задокументовано близько 400 відмов співробітниками Держприкордонслужби від отримання неправомірної вигоди, і робота у цьому напрямку буде тривати.

Державна прикордонна служба України черговий раз звертається до усіх громадян, не порушувати чинного законодавства України та не намагатися втягнути у протиправну діяльність співробітників Державної прикордонної служби. Наголосимо, що відповідальність передбачена не лише за отримання, але й дачу хабара. 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси