(ВІДЕО) За Україну помолімось!..

НАЗАД
21 листопада 2019 12:10

Ці листопадові дні символічні для України. В цей період 2004 року та 2013 року розпочиналися «Помаранчева революції» та «Революція Гідності».

З цієї нагоди на території військових містечок Державної прикордонної служби України за участі капеланів пройшли молебні за захисників України, панахиди за загиблими Героями Небесної Сотні, учасниками антитерористичної операції та операції Об’єднаних сил.

Молебнем за Україну розпочався День Гідності та Свободи і у Храмі Святого Великомученика Юрія Переможця на території Окремої комендатури охорони і забезпечення Державної прикордонної служби України у Києві.

На початку молебня капелан Олександр Хоменко згадав про ті визначні події та людей, які стали їхніми учасниками, людей, які першими розпочали нелегку боротьбу. Чимало з тих, хто починав боротьбу на Майдані, продовжив її в окопах Донбасу. Чимало заплатили найвищу ціну…

Молебень став даниною шани та поваги усім захисникам незалежності України. Він завершився заупокійною літією за всіх, хто загинув за Україну.

Вшанувати борців за незалежність, за права та свободи громадян і європейське майбутнє України. Згадати історію. Роз’яснити обставини, що призвели до двох революцій... У Держприкордонслужбі тривають заходи, із вшанування громадянської мужності учасників подій «Помаранчевої революції» та «Революції Гідності», їх відданості ідеалам свободи, справедливості та утвердження в державі демократичних цінностей. Проходять зустрічі курсантів, особового складу прикордонних підрозділів з активними учасниками революційних подій, учасниками антитерористичної операції, круглі столи із залученням фахівців-істориків. В рамках інформаційно-просвітницьких заходів передбачено перегляди фільмів, відвідування закладів культури, музеїв, тематичних виставок.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси