За спасіння осетрових! Природоохоронці подякували прикордонникам за їх вклад у захист довкілля

НАЗАД
09 квiтня 2020 15:48

За наполегливу і результативну роботу щодо забезпечення виконання природоохоронного законодавства в сфері використання природних ресурсів «Всесвітній фонд природи Україна» висловив вдячність прикордонникам відділу «Вилкове» Ізмаїльського загону.

З 2016 року «Всесвітній фонд природи Україна» (WWF-Україна) активно працює в рамках проєкту ЄС «Життя дунайським осетровим». Однією з важливих частин роботи Фонду є збереження вільноживучих популяцій осетрових риб, що занесені до Червоної книги України.

Так, у 2017 році WWF-Україна передав Держприкодонслужбі потужну цифрову камеру для фіксування випадків незаконного вилову осетрів. Представники фонду організовували спільні семінари, наради та стажування.

WWF-Україна висловив вдячність прикордонникам за відповідальну та успішну роботу з охорони осетрових в дельті р. Дунай. Зокрема Фонд вирізнив резонансне затримання на ділянці відділу «Вилкове» браконьєрів, які незаконно виловили ікряну білугу значних розмірів у гирлі Очаківське. Тоді, 20 березня, захищаючи улов з десятками кілограмів чорної ікри, порушник кинувся з ножем на прикордонника.  Вмілими діями військовослужбовця нападника роззброїли та одягли в кайданки, а ледь живу білугу випустили в Дунай.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси