За результатами контролю другої лінії в Україну не пропущено більше 30 тисяч іноземців

НАЗАД
04 лютого 2016 11:11

За результатами проведеного аналізу в 2015 році процедуру контролю другої лінії прикордонники застосовували до 125 тисяч іноземців та осіб без громадянства. Як результат, в Україну не пропущено більше 30 т

Держприкордонслужба активно здійснює заходи з протидії незаконному перетину кордону, а також постійно вдосконалює систему охорони кордону на шляхах в’їзду та виїзду. Значну кількість осіб, які намагаються потрапити до України незаконно, прикордонники виявляють під час проведення контролю другої лінії та додаткової перевірки осіб, стосовно яких виникають підозри.

За результатами проведеного аналізу в 2015 році процедуру контролю другої лінії прикордонники застосовували до 125 тисяч іноземців та осіб без громадянства. Як результат, в Україну не пропущено більше 30 тисяч осіб іноземців. Основними причинами відмов у пропуску були непідтвердження іноземцями мети запланованого перебування в Україні, виявлення підроблених чи недійсних документів тощо.

Для прикладу, в аеропорту «Бориспіль» прикордонники виявили двох громадян Лівії. В Україну вони прилетіли начебто для навчання в одному з навчальних закладів Києва. Проте під час проведення додаткової перевірки з'ясувалось, що у цих громадян не було необхідних документів, а даний заклад не очікував на приїзд іноземних абітурієнтів. Після того, як лівійцям відмовили у в’їзді через непідтвердження мети поїздки, вони заявили, що планують в Україні лікуватися від безпліддя. Однак і на це не мали жодних підтверджуючих документів, ані епікризу від лікарів, ані медичних карток, та й під час бесіди не змогли вказати, в яку саме клініку будуть звертатися. Порушників повернули зворотнім рейсом.

Більшість непропущених іноземців є потенційними незаконними мігрантами, які використовують Україну переважно як транзитну державу. Їх основні наміри – потрапити в Україну, де вони певний час концентруються, а вже згодом прикордонники затримують мігрантів безпосередньо на державному кордоні при спробі потрапити до країн Західної Європи поза пунктами пропуску.

Всього у 2015 році на ділянках західного кордону за спробу порушення державного кордону було затримано майже 1 650 нелегальних мігрантів, переважна більшість  яких є вихідцями з Афганістану, Сирії, Іраку, Пакистану та Шрі-Ланки. 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси