За результатами першого етапу операції «Чисті руки» зафіксовано 535 випадків відмов прикордонників від неправомірної вигоди

НАЗАД
30 серпня 2016 13:02

У Держприкордонслужбі завершився перший етап операції «Чисті руки» направлений на виявлення та остаточне викорінення корупційних схем та елементів у своїх лавах.

У  Держприкордонслужбі завершився перший етап операції «Чисті руки» направлений на виявлення та остаточне викорінення корупційних схем та елементів у своїх лавах.

Операція, яка розпочалась  13 травня цього року, передбачала здійснення комплексу заходів щодо протидії корупції та зловживанням персоналу серед яких раптові перевірки у пунктах пропуску, повна заміна складу змін прикордонних нарядів, активізація взаємодії з іншими правоохоронними органами та інші. За результатами проведених заходів зафіксовано 535 випадків відмов прикордонників від неправомірної вигоди. Найбільшими сумами стали 3 тисячі англійських фунтів за можливість перетнути кордон по підробленому паспорту у Борисполі та одна тисяча євро за сприяння в контрабанді цигарок на Буковині. Крім того,в рамках заходів направлених на очищення своїх рядів від корупціонерів за результатами перевірок 29 прикордонників затримано за підозрою в отриманні неправомірної вигоди. Лише в останні дні проведення операції співробітниками Держприкордонслужби у взаємодії з іншими правоохоронними органами на Харківщині викрито двох «нечистих на руку» прикордонників. За кошти вони сприяли у незаконному перетині кордону громадянами. Наразі військовослужбовці затримані.

Поряд з тим прикордонники продовжують відмовлятися від коштів, за які громадяни намагаються вирішити питання у незаконний спосіб. Прикладом результативності спрямованих зусиль щодо викорінення корупції є фіксація за минулу добу 3 фактів відмов від отримання хабара. Зокрема, в пункті пропуску «Гоптівка» прикордонники Харківського загону зупинили громадянина Азербайджану, який під час проведення паспортного контролю запропонував 200 доларів США. Чоловік, який як виявилось проходить по облікам доручень правоохоронних органів України, намагався вирішити таким чином питання щодо  безперешкодного пропуску через державний кордон. За зазначеним фактом проінформовано представників Національної поліції.

Державна прикордонна служба в черговий раз наголошує, що курс на очищення від корупції є незмінним, а кожна посадова особа у разі вчинення правопорушення буде відповідати згідно з чинним законодавством. 

Ця робота не носить формального характеру, а направлена на досягнення реального результату: цілковите знищення корупційних схем.    

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси