За протоколом ТССС – бійці підрозділу ДОЗОР опановують екстрену меддопомогу

НАЗАД
02 жовтня 2020 14:57

На початку вересня, у Дніпрі, за підтримки відділу з правоохоронних питань (INL) Посольства США, проведено тренінги з тактичної медицини для військовослужбовців ДОЗОР ДПСУ.

Зокрема, до програми навчань увійшли розділи: Basic Life Support (BLS) course, Bleeding control (B-CON) course та Tactical Combat Casualty (TCCC).

Зауважимо, що протокол ТССС використовується країнами НАТО та їх союзниками. Згідно з останніми аналітичними даними ці протоколи мають найкращу за їх історію систему надання медичної допомоги та евакуації під час бойових дій. Дотримання рекомендацій дають можливість зберегти життя максимальній кількості поранених військових.

Тренінг проводила громадська організація «Всеукраїнська рада реанімації та екстреної медичної допомоги». Під час практикуму відібрано 6 учасників, які в подальшому будуть сертифікованими інструкторами та пройдуть додаткові інструкторські курси, стажування та кваліфікаційні іспити.

Загалом упродовж поточного та наступного років планується сертифікувати 12 інструкторів-медиків підрозділу ДОЗОР та провести базову підготовку 340 військовослужбовців Деджприкордонслужби.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси