За оцінкою Місії EUAM Держприкордонслужба впроваджує кращі європейські практики у сфері прикордонного менеджменту

НАЗАД
27 лютого 2018 17:16

Сьогодні в Адміністрації Держприкордонслужби відбулося чергове засідання у форматі Групи з надання підтримки з прикордонного менеджменту (BMAG).

 

Сьогодні в Адміністрації Держприкордонслужби відбулося чергове засідання у форматі Групи з надання підтримки з прикордонного менеджменту (BMAG).

Варто зауважити, що зазначений формат зустрічей запроваджено за підтримки Консультативної Місії ЄС з реформування сектору цивільної безпеки України (EUAM) у 2015 році.

Засідання у форматі BMAG відбуваються для поширення серед міжнародних партнерів інформації щодо стану реформування та розвитку Держприкордонслужби України у контексті реформування відомства у сучасну правоохоронну службу європейського зразка. Крім того, такі засідання є одним із інструментів залучення міжнародної технічної допомоги на подальший інституційний розвиток та підвищення потенціалу прикордонної служби України.

У засіданні, окрім Місії EUAM, взяли участь представники дипломатичних установ, акредитованих в Україні, експерти Міжнародної організації з міграції та місії ЄC з прикордонної допомоги Україні та Республіці Молдова (EUBAM).

На порядок денний засідання виносилися питання щодо підсумків впровадження безвізового режиму з країнами-членами Європейського Союзу, посилення контролю за в’їздом в Україну, виїздом з України іноземців та осіб без громадянства, а також результатів проекту «Нове обличчя кордону».  

На початку засідання керівник компоненту стратегічного Консультування Місії EUAM Брайн Річардс подякував прикордонному відомству України за організацію та проведення засідання Групи та зауважив, що за оцінкою Місії Державна прикордонна служба України є передовим правоохоронним відомством в Україні щодо започаткування та практичного впровадження інституційних реформ, зокрема у сфері прикордонного менеджменту відповідно до кращих європейських практик.

В свою чергу директор Департаменту організаційно-адміністративної роботи та аналітичного забезпечення Леонід Баран заначив, що попри всі виклики і загрози прикордонне відомство України продовжує розвиватися в загальному контексті реформи МВС та сектору безпеки і оборони загалом.

 Варто також додати, що під час засідання тривали жваві дискусії між іноземними експертами та керівниками профільних управлінь Адміністрації Держприкордонслужби щодо питань функціонування системи біометричного контролю в Україні, статистики в рамках запровадженого безвізового режиму поїздок до країн Євросоюзу, спрацювання баз даних Інтерполу, посилення контролю за в’їздом в Україну, виїздом з України іноземців та осіб без громадянства, модернізації відомчої інформаційно-комунікаційної системи та стану реалізації проекту «Нове обличчя кордону».

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси