За незаконне переміщення дитини через кордон прикордонникам запропонували хабар

НАЗАД
17 серпня 2017 09:47

На кордоні з Польщею прикордонникам Мостиського загону запропонували неправомірну вигоду за сприяння у безперешкодному пропуску малолітньої дитини через державний кордон.

На кордоні з Польщею прикордонникам Мостиського загону запропонували неправомірну вигоду за сприяння у безперешкодному пропуску малолітньої дитини через державний кордон.

Так, учора в пункт пропуску «Шегині», що на українсько-польському кордоні, прибула 44-річна громадянка України із дитиною 2007 року народження. Під час перевірки документів жінка пред’явила нотаріально засвідчений дозвіл батька на вивіз неповнолітньої дитини за кордон. У ході здійснення перевірочних заходів з’ясувалось, що це доручення було недійсним та отримане у незаконний спосіб. На момент видачі дозволу чоловік знаходився за межами України.

Звісно, жінці разом з дитиною відмовили у виїзді до Польщі. Для «вирішення» цього питання жінка запропонувала співробітникам прикордонного відомства хабар у розмірі 50 євро.

Співробітниками внутрішньої та власної безпеки Держприкордонслужби задокументовано факт дачі хабара. По даному факту направлено повідомлення представникам Національної поліції про ознаки можливого кримінального правопорушення ст. 358 ККУ (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів).

Держприкордонслужба нагадує, якщо ваша дитина виїжджає за кордон без вас, або у супроводі лише одного з батьків, при перетині кордону обов’язково потрібно мати відповідний нотаріально засвідчений дозвіл батьків (іншого з батьків, який не виїжджає з дитиною). Для оформлення такого дозволу вам слід звернутися до будь-якого українського нотаріуса, або ж, якщо батьки перебувають за кордоном, радимо звертатися за відповідним дозволом до консульських установ України.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси