За налагоджену схему з незаконного виготовлення та розповсюдження підроблених тестів на COVID-19 – мешканцю Мілового повідомлено про підозру

НАЗАД
15 листопада 2021 11:49

Днями мешканцю селища Мілове повідомлено про підозру за фактом розповсюдження підроблених довідок про результати тестів на COVID-19 (ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 190, ч. 1 ст. 358 КК України).

Нагадаємо, що в середині червня військовослужбовці Луганського прикордонного загону під процесуальним керівництвом Старобільської окружної прокуратури викрили схему, пов’язану з незаконним виробництвом та реалізацією підроблених тестів на COVID-19.

Зокрема, було викрито жителя н.п. Мілового, котрий за допомогою комп’ютерного обладнання організував виготовлення підроблених тестів. Згодом через інших співучасників розповсюджував серед громадян, які перетинали кордон в пункті пропуску «Мілове».

В рамках кримінального провадження було задокументовано декілька епізодів продажу організатором підроблених довідок. Крім того, правоохоронці разом зі слідчими Старобільського управління Нацполіції провели низку санкціонованих обшуків, під час яких було виявлено підроблені ПЛР-тести, довідки-результати ПЛР-дослідження, блокноти з чорновими записами, флеш-носії, комп’ютерну техніку, за допомогою якої виготовлялись тести.

Зазначимо, що за вказані дії передбачено покарання до 3 років позбавлення волі.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси