За минулу добу прикордонники зафіксували три випадки пропонування неправомірної грошової винагороди

НАЗАД
15 листопада 2015 13:59

Вчора під час оформлення пасажирів поїзду «Баку – Харків» громадянин Азербайджану намагався дати прикордоннику хабар у розмірі 100 доларів США. Кошти чоловік пропонував прикор

Вчора, під час оформлення пасажирів поїзду «Баку – Харків» громадянин Азербайджану намагався дати прикордоннику хабар у розмірі 100 доларів США. Кошти чоловік пропонував прикордонникам Харківського загону за вирішення питання щодо не притягнення до відповідальності, а саме за перевищення  терміну перебування в Україні. Зазначеному громадянину було відмовлено у пропуску через державний кордон та повернуто зворотнім рейсом.

Ще одного чоловіка, який теж намагався незаконним чином «вирішити» питання за безперешкодний пропуск, затримали вчора на адміністративній ділянці з АР Крим прикордонники Херсонського загону. Прямуючи з тимчасово окупованої території через контрольний пункт в'їзду виїзду «Каланчак» українець  запропонував прикордонному наряду грошову винагороду у розмірі 500 гривень, за сприяння в пропуску легкового автомобіля «ВАЗ», по чужому дорученню на право керування. Про зазначений факт прикордонники проінформували взаємодіючі підрозділи. Затриманого передали представникам Національної поліції. Також вчора вздовж лінії розмежування, а саме на контрольному пункті в'їзду виїзду  «Георгіївка» прикордонники зафіксували чергову спробу дачі хабаря. Прямуючи на неконтрольовану територію, громадянин України запропонував прикордонному наряду грошову винагороду  у розмірі 200 гривень за сприяння в позачерговому пропуску його автомобіля. Чоловіка було затримано та передано представникам МВС.

Державна прикордонна служба України звертається до громадян, які перетинають державний кордон чи лінію розмежування, для пришвидшення контролю не вкладати сторонні речі у паспортні документи та не намагатися у будь-якій формі, у тому числі, шляхом пропонування коштів, вплинути на прийняття правового рішення прикордонниками. У разі вимагання від Вас неправомірної вигоди звертайтеся на телефони гарячої лінії.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси