За минулу добу прикордонники припинили 3 випадки отримання неправомірної вигоди

НАЗАД
22 травня 2016 15:49

В Державній прикордонній службі України продовжуються заходи направлені на протидію корупційним проявам серед персоналу прикордонного відомства

В Державній прикордонній службі України продовжуються заходи направлені на протидію корупційним проявам серед персоналу прикордонного відомства. З цією метою в рамках проведення операції «Чисті руки» в Держприкордонслужбі розроблено антикорупційну програму, сплановані і проводяться відомчі заходи. У разі виявлення корупціонерів серед персоналу відомства, не залежно від посади та звання, причетні посадові особи будуть нести відповідальність згідно чинного законодавства України. В результаті проведених заходів все частіше посадові особи прикордонного відомства відмовляються від хабарів та оформляють правопорушників за ст. 369 ККУ(давання хабара).

За минулу добу прикордонники тричі відмовлялись від неправомірної вигоди. На контрольному пункті в’їзду-виїзду «Зайцеве» громадянин України, який прямував до неконтрольованої території запропонував прикордонникам грошову винагороду у розмірі 2 тисяч гривень. Хабар чоловік намагався дати  за вирішення питань щодо безперешкодного пропуску вантажу. Прикордонники проінформували представників Національної поліції та направили повідомлення про виявлення ознак кримінального правопорушення за ст.369 ККУ (Давання хабара). Ще одного чоловіка прикордонники зупинили в контрольному пункті в’їзду-виїзду «Гнутове». Громадянин України теж намагався дати неправомірну вигоду у розмірі 200 гривень за свій пропуск.

На Сумщині в пункті пропуску «Бачівськ» наряд затримав громадянина Росії, який під час перевірки документів запропонував тисячу російських рублів. Зазначеного чоловіка передали до Національної поліції.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси