За дорученням Миколи Чудотворця!

НАЗАД
20 грудня 2019 10:39

У святителя Миколая-чудотворця учора було дуже багато роботи. Улюбленець малечі попросив прикордонників допомогти йому.

 А найбільше уваги та турботи попросив приділити діточкам колег, які віддали своє життя, боронячи мирне життя українців. Також Миколай звернувся з проханням до охоронців рубежу подарувати свято малюкам в сиротинцях, лікувальних, реабілітаційних закладах та маленьким подорожувальникам, які 19 грудня їхали через кордон.

Як годиться, благу справу почали з молитви. У прикордонних підрозділах капелани провели богослужіння. Вирішивши основні службові справи, прикордонники взялися допомагати Святому Миколаю.

Помічником Миколая-чудотворця став і Голова Державної прикордонної служби Сергій Дейнеко. Він відвідав сім’ю старшого прапорщика Дмитра Арнаута. У серпні 2014-го року біля Красної Талівки на Луганщині прикордонний наряд відбивав вторгнення російських диверсантів. У тому бою загинуло четверо прикордонників, в тому числі Дмитро. В сім’ї Арнаутів без батька залишилося дві донечки – Віка та Христина. Їм Сергій Дейнеко приніс подарунки від святого Миколая та запевнення сім’ї прикордонника, що батькові побратими не залишать їх наодинці.

Жодна дитина загиблих прикордонників не залишилась учора без святкового подарунку. Охоронці рубежу привезли подарунки від Миколая в кожну їхню сім’ю. 

Також прикордонники з волонтерами відгукнулися на заклик Святого Миколая та повезли подарунки дітям сиротам і дітям з особливими потребами в дитячі будинки, соціальні, реабілітаційні центри в зоні ООС та на мирній території. У Краматорську та Маріуполі, Ізмаїлі та Чопі, Могилеві-Подільському та Великих Мостах… помічники святого чудотворця в прикордонних камуфляжах дарували дітям свято.

А курсантам прикордонної академії Миколай зранку особисто подарував святковий настрій. Подарунки під подушку – це не зовсім відповідає вимогам щодо порядку в спальних приміщеннях. Тому смаколики, а з ними і концерт курсантам подарували на сніданок.

Після Хмельницького чудотворець встиг на свято до Києва, де у Центрі культури та дозвілля Міністерства внутрішніх справ України діти правоохоронців, у тому числі прикордонників, особисто поспілкувалися з улюбленим святим. Звісно, без подарунків ніхто не залишився…

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси