За добу прикордонники зафіксували три випадки пропонування хабарів

НАЗАД
15 березня 2018 09:10

100 доларів США, 900 гривень та 200 російських рублів запропонував громадянин Узбекистану прикордонникам в міжнародному аеропорту «Бориспіль».

Протягом минулої доби тричі намагалися підкупити співробітників Держприкордонслужби у столичному аеропорту та у КПВВ «Каланчак», що на адмінмежі.

Позитивно вплинути на пропуск через державний кордон за допомогою хабара спробував громадянин Узбекистану в міжнародному аеропорту «Бориспіль». Чоловік 1981 року народження прибув до Києва рейсом із Алмати.  Особі було відмовлено у перетині кордону через перевищення терміну його попереднього перебування. Щоб вирішити дану «проблему» іноземець спробував дати хабар прикордоннику у сумі 100 доларів США, 900 гривень та 200 російських рублів.  

І ще один випадок пропонування неправомірної грошової винагороди зафіксували прикордонники Окремого контрольно-пропускного пункту «Київ» від громадянина Грузії. Через непідтвердження мети свого перебування на території України чоловіку було відмовлено в перетині кордону. Проте іноземець також вирішив піти незаконним шляхом, запропонувавши хабар у сумі 220 грузинських лір за пропуск.

В обох випадках іноземцям заборонено в'їзд на територію України терміном на три роки.

Крім того, у КПВВ «Каланчак» громадянин України запропонував прикордонникам Херсонського загону грошову винагороду у розмірі 1000 гривень для вирішення питання щодо пропуску через адміністративну межу по недійсному документу.

Стосовно трьох порушників до Нацполіції направлено повідомлення про виявлення ознак кримінального правопорушення передбаченого статтею 369 ККУ «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі».

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси