З початку сезону збору ягід та грибів через кордон пропущено понад 6 тисяч осіб

НАЗАД
12 липня 2012 14:23

З 1 липня на ділянці Луцького загону розпочався сезонний пропуск жителів 10 прикордонних населених пунктів на територію Білорусі для збору чорниці, журавлини та грибів.

З 1 липня на ділянці відділу прикордонної служби «Березове» Луцького загону розпочався сезонний пропуск жителів 10 прикордонних населених пунктів Рокитнівського району Рівненської області на територію Поліського лісгоспу Республіки Білорусь для збору чорниці, журавлини та грибів.

На виконання домовленостей між прикордонними відомствами та Урядами двох країн на українсько-білоруському кордоні в 2011 році в межах ділянки прикордонного підрозділу було відкрито два тимчасових місця пропуску «Познань» та «Дроздинь». Через них за сезон було пропущено більше 30 тисяч осіб. Цього року сторони домовились про відкриття ще одного тимчасового місця пропуску «Березове» для більш зручного перетину кордону жителями прикордоння. За десять днів цього сезону в трьох визначених місцях пропущено понад 6 тисяч осіб.

Але поряд з чіткою організацією пропуску осіб через кордон відмічається непорозуміння окремих осіб серед місцевого населення, які продовжують порушувати державний кордон поза визначених місць перетину. Так протягом червня від державного кордону повернуто більше 200 осіб, які намагались незаконно потрапити на територію сусідньої держави для збору чорниці. Затримано 14 порушників державного кордону, 48 осіб притягнуто до адміністративної відповідальності за порушення законодавства з прикордонних питань та накладено на них більше 11 тисяч гривень адмінштрафів.

Державна прикордонна служба України ще раз інформує про адміністративну та кримінальну відповідальність за порушення законодавства як України так і Республіки Білорусь з прикордонних та природоохоронних питань. Також необхідно звернути увагу на можливе скасування білоруською стороною досягнутих домовленостей про сезонний пропуск українських громадян на територію Поліського лісгоспу у разі систематичних порушень державного кордону, прикордонного режиму, незаконної вирубки лісу та інших порушень законодавства у прикордонній смузі.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси