З початку року прикордонники задокументували понад 50 випадків, коли громадяни пропонували хабарі військовослужбовцям

НАЗАД
14 березня 2016 15:49

Системна та послідовна робота щодо протидії зловживанням серед персоналу Держприкордонслужби дає свої результати. Так, лише впродовж вихідних, що минули, обліковано близько десяти фактів, коли громадяни, я

Системна та послідовна робота щодо протидії зловживанням серед персоналу Держприкордонслужби дає свої результати. Так, лише впродовж вихідних, що минули, обліковано близько десяти фактів, коли громадяни, які слідували через кордон, адмінмежу з АР Крим та лінію розмежування, порушували чинне законодавство та пропонували прикордонникам неправомірну винагороду.

Так, хабар у розмірі 50 доларів США за незаконний пропуск автомобіля «BMW», на яке видано доручення незаконною російською окупаційною владою у анексованому Криму, намагався дати у контрольному пункті «Чаплинка» громадянин України, що слідував на материкову Україну.

А вже сьогодні, в контрольному пункті «Чонгар» чоловік пропонував прикордонникам 1200 гривень, аби його пропустили на тимчасово окуповану територію по недійсному паспорту, в якому було відсутнє вікове фото.

Прикордонникам Котовського загону відділу «Тимкове» громадянин  Молдови намагався заплатити 500 гривень з метою уникнення відповідальності за перевищення терміну перебування в Україні.

Ще один випадок був зафіксований у контрольному пункті в`їзду-виїзду «Мар’їнка», що на Донеччині. Під час контролю прикордонникам українець запропонував грошову винагороду у розмірі 400 гривень за пропуск через контрольний пункт транспортного засобу за недійсним дорученням, яке зроблене та завірене нотаріусом так званої «ДНР».

Інший громадянин України, який їхав через КПВВ «Новотроїцьке» до м. Донецьк, запропонував прикордонному наряду 500 гривень за безперешкодний пропуск автомобіля «ВАЗ» з вантажем продуктів харчування.

Усі ці факти дачі хабарів зафіксовано встановленим порядком. Про скоєння злочинів за ознаками ст. 369 ККУ (давання хабара) направлено повідомлення до правоохоронних органів.

Державна прикордонна служба України звертається до усіх учасників руху не порушувати чинного законодавства України та не намагатися втягнути у протиправну діяльність співробітників Державної прикордонної служби, пропонуючи хабарі за прийняття неправомірних рішень.

Загалом з початку 2016 року в органах охорони державного кордону вже зафіксовано 54 випадки відмов прикордонників від запропонованих хабарів на суму понад 140 тисяч гривень.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси