З початку року майже 550 разів спрацювала база даних Інтерполу на державному кордоні України

НАЗАД
21 квiтня 2016 16:30

Прикордонним відомством проводиться постійна та активна робота по технічному  переоснащенню всіх пунктів пропуску на державному кордоні,

Прикордонним відомством проводиться постійна та активна робота по технічному  переоснащенню всіх пунктів пропуску на державному кордоні, що в кінцевому результаті дозволить забезпечити спрощення порядку подорожей громадян України до країн ЄС. Окрім наповнення обладнанням для біометричного контролю паспортних документів також продовжується підключення пунктів пропуску до баз даних Інтерполу.

На сьогоднішній день на виконання Плану дій щодо лібералізації ЄС візового режиму для України на кордоні до бази даних Інтерполу вже підключено 44 пункти пропуску. Нині триває робота з підключення інших пунктів пропуску, серед яких зокрема і автомобільні, що на шляхах міжнародного та міждержавного сполучення.

Загалом до кінця 2016 року Державною прикордонною службою України буде проведена робота по підключенню більше 120 пунктів пропуску. У ході цієї роботи також буде збільшено кількість робочих місць в усіх пунктах пропуску.

Варто зауважити, що відповідно до пунктів виконання Плану дій щодо лібералізації ЄС візового режиму для України та вимог ЄС в минулому році до бази даних Інтерполу необхідно було підключити 39 ключових пунктів пропуску. Заходи з підключення цієї кількості пунктів пропуску, в результаті проведеної роботи прикордонного відомства, були виконані в повному обсязі.  

База даних Інтерполу, окрім виявлення осіб, які знаходяться в міжнародному розшуку, дозволяє оперативно встановлювати та обмінюватися інформацією про викрадені та втрачені документи, що посвідчують особу та підтверджують громадянство тощо. Загалом підключення пунктів пропуску на державному кордоні України  значно удосконалює співробітництво правоохоронних органів України з правоохоронними структурами іноземних  держав у попередженні, розкритті та розслідуванні злочинів. Тільки від початку цього року за базами даних Інтерполу співробітниками Держприкордонслужби було реалізовано майже  550 спрацювань.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси