З початку року через кордон не пропущено понад 2,5 тисячі дітей

НАЗАД
29 липня 2014 16:41

Цієї ночі  в пункті пропуску «Краковець», що на Львівщині, прикордонники Мостиського загону запобігли незаконному вивозу за кордон неповнолітньої.

Цієї ночі  в пункті пропуску «Краковець», що на Львівщині, прикордонники Мостиського загону запобігли незаконному вивозу за кордон неповнолітньої.

Водій мікроавтобуса, 45-річний житель Волинської області, разом з іншими пасажирами віз за кордон неповнолітню 14-річну дівчину та надав на контроль нотаріально засвідчену заяву батьків дитини. За результатом перевірочних заходів дана заява виявилась незаконно виданою, оскільки мати дівчини вже певний час перебуває за кордоном.  Згодом водій пояснив, що батько дитини посадив у авто дочку у Луцьку та передав вказану заяву, а вже у Кракові (Польща) дитину мала зустріти мати. В порядку забезпечення законності, прикордонниками негайно були проінформовані працівники органів внутрішніх справ.

Нагадаємо, що згідно українського законодавства,  неповнолітні діти, виїжджають  за кордон  за наявності документів, що дають право на його перетин, нотаріально засвідченої заяви батьків про згоду на виїзд дитини та у супроводі дорослих. За відсутності зазначених документів, або у разі незаконної видачі доручень, їх підробки подорожуючим буде відмовлено у перетині кордону, та, крім того, обов'язково повідомлено працівників органів внутрішніх справ про виявлення ознак злочину за статтею 358 Кримінального Кодексу України.

Загалом з початку року через державний кордон співробітники Держприкордонслужби не пропустили  2544 дитини,   1539 – через відсутність доручення батьків або їхньою підробку.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси