З початку року на адмінмежі з АР Крим прикордонники виявили більше 50 автомобілів з недійсними документами

НАЗАД
22 березня 2016 18:39

Прикордонники Азово-Чорноморського регіонального управління продовжують вживати комплекс заходів щодо недопущення протиправної діяльності на адміністративній межі. Однією  із останніх масштабних с

Прикордонники Азово-Чорноморського регіонального управління продовжують вживати комплекс заходів щодо недопущення протиправної діяльності на адміністративній межі. Однією  із останніх масштабних схем, яку викрили прикордонники, є численні спроби громадян, які проживають на тимчасово окупованій території, переміщення транспортних засобів по підробленим документам або незаконно виданим дорученням на право керування.

Упродовж цього року спостерігається зростання кількості випадків виявлення на адміністративній межі з Кримом фіктивних, незаповнених або оформлених з порушенням встановленого порядку нотаріально засвідчених доручень на право керування транспортними засобами. Так, з початку 2016 року співробітники Держприкордонслужби уже виявили 52 транспортні засоби з порушеннями, а у 2015 році таких випадків було всього – 21.

Зловмисники зазвичай використовують доручення, які видані на материковій частині України у той час, коли реальні власники транспортних засобів фактично перебували на тимчасово окупованій території, а також ті, які, згідно Єдиного реєстру спеціальних нотаріальних бланків, фактично не видавалися та інші. У таких діях нотаріусів та осіб, причетних до вчинення цих порушень містяться ознаки злочинів, передбачених відповідними статтями КК України.

Один із випадків незаконного переміщення авто був зафіксований учора в контрольному пункті в’їзду-виїзду «Чонгар». Під час заходів контролю на в’їзд до материкової частини прикордонники Бердянського загону виявили автомобіль «Mitsubishi». Водій мав на нього можливо підроблене свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу. Прикордонники встановили, що документ мав ознаки  механічного втручання до основних даних документа. Громадянина України разом з автівкою та документами прикордонники передали співробітникам Національної поліції для подальшої перевірки та прийняття правового рішення.

Враховуючи ситуацію, що склалася, а також прогнозоване збільшення спроб використання зазначених документів Державна прикордонна служба України повідомила правоохоронні органи та Міністерство юстиції України для вжиття відповідних заходів щодо припинення нотаріусами протиправних дій у цій сфері.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси