З початку введення воєнного стану прикордонники відмовилися від неправомірної вигоди на суму понад 12 млн грн

НАЗАД
04 червня 2024 13:42

1 100 припинених спроб надання неправомірної вигоди на загальну суму 12 мільйонів 270 тисяч гривень у національній та іноземній валюті – саме такими наразі є загальні цифри припинених прикордонниками спроб підкупу у пунктах пропуску  через державний кордон з початку введення в Україні  правового режиму воєнного стану.

У більшості випадків спроби правопорушень чинили особи призовного віку, що намагалися незаконно виїхати за межі території України, в тому числі за підробленими документами. В усіх випадках здійснено відповідне реагування представників Нацполіції.

Зокрема, протягом травня 2024 року припинено 37 спроб надання неправомірної вигоди на суму 993 763 гривень. Найбільший розмір неправомірної вигоди, 8 000 доларів США, пропонували військовослужбовцю Білгород-Дністровського прикордонного загону за сприяння  в незаконному перетинанні державного кордону без відповідних на це законних підстав.

Управління запобігання та виявлення корупції Держприкордонслужби закликає співгромадян бути свідомими та доброчесними. Нагадуємо, що пропозиція, обіцянка чи надання неправомірної вигоди службовій особі, а також прийняття такої обіцянки, пропозиції або одержання неправомірної вигоди службовою особою – є правопорушенням, за яке законом передбачено кримінальну відповідальність.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси