З початку року у прикордонних підрозділах побувало понад 12 тисяч дітей шкіл та професійно-технічних училищ

НАЗАД
11 листопада 2016 12:40

Прикордонники в усі часи приділяли значну увагу питанню національно-патріотичного виховання не лише персоналу відомства, а й дітей та допризовної молоді прикордоння.

Прикордонники в усі часи приділяли значну увагу питанню національно-патріотичного виховання не лише персоналу відомства, а й дітей та допризовної молоді прикордоння.

Така робота спрямована передусім на формування ціннісного ставлення особистості до українського народу, Батьківщини, держави, а як результат - утвердження в свідомості і почуттях дитини найвищих патріотичних цінностей, переконань і поваги до своєї Батьківщини.

Сьогодні при прикордонних органах та підрозділах активно діє понад 250 гуртків «Юних друзі прикордонників». Лише протягом цього року прикордонні органи та підрозділи відвідало 370 організованих груп дітей зі шкіл та професійно-технічних училищ прикордоння загальною чисельністю понад 12 тисяч  дітей, а прикордонники завітали у 583 школи в усіх регіонах України з метою проведення уроків мужності з майбутніми захисниками.

В свою чергу, діти одними із перших підтримали прикордонників з початком бойових дій на сході України, «засипавши» бійців на передовій листами, малюнками та зробленими власноруч оберегами для захисників Батьківщини.

Тому прикордонники, які брали участь в бойових діях на сході України, з поверненням до рідних сіл та міст, ніколи не оминають можливості відвідати одну із шкіл, щоб черговий раз висловити слова вдячності та розповісти декілька повчальних  історій із своїх бойових буднів.

Юнаки та дівчата з захопленням слухають такі розповіді та зазвичай допитуються, коли їх наступний раз запросять до прикордонного підрозділу, а також беруть слово, що їх герой неодмінно завітає до них знову.

Особливу увагу прикордонники приділяють національно-патріотичному вихованню молоді сіл та міст, які розташовані вздовж лінії розмежування в зоні проведення АТО, адже надзвичайно важливо, щоб діти цих регіонів відчували себе українцями і зростали з Україною у серці.

Вже рік в смузі безпеки вздовж лінії контрольованої території Донецької області виконує завдання Краматорський прикордонний загін, військовослужбовці якого за досить короткий період «завоювали» любов та повагу місцевих жителів, особливо серед дітей.

Днями у Краматорському прикордонному загоні пройшов День відкритих дверей. Хлопці й дівчата побували у гостях у прикордонників та змогли на власні очі побачити життя і побут, озброєння сучасного воїна-прикордонника, почути розповіді військовослужбовців про участь у бойових діях в зоні проведення антитерористичної операції, ознайомились з історію та традиціями Державної прикордонної служби України.

Державна прикордонна служба завжди готова бачити у своїх стінах радісні усмішки юнаків та дівчат, юних захисників Батьківщини, адже вони - майбутнє нашої держави, і саме від їхнього виховання зараз залежить те, якою  буде завтра Україна.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси