З початку року прикордонниками припинено незаконне вивезення за кордон 47 неповнолітніх дітей

НАЗАД
06 вересня 2016 14:29

Адміністрація Державної прикордонної служби провела моніторинг інформаційних повідомлень, які надійшли з січня по серпень 2016 року на телефон контактного центру Державної прикордонної служби.

Адміністрація Державної прикордонної служби провела моніторинг інформаційних повідомлень, які надійшли з січня по серпень 2016 року  на телефон контактного центру Державної прикордонної служби.  Зокрема тих, що стосуються питань перетину державного кордону неповнолітніми громадянами України. Всього з початку року на телефон «Довіра» надійшло 95 таких інформаційних повідомлень.

Серед найбільш запитуваного можна виокремити 4 основні проблематики: заява від одного з батьків про те, що другий  з батьків, ймовірно, намагатиметься вивезти  дітей (дитину) за кордон без його згоди;  що він відкликає раніше надану нотаріальну посвідчену згоду на виїзд дітей (дитини) за кордон; що питання надання (відкликання) згоди перебуває на стадії судового розгляду або апеляційного оскарження; про подвійне громадянство їх дітей.

Таким чином, можна зробити висновок, що у такий спосіб заявники намагаються перекласти на Держприкордонслужбу  проблеми свої подружніх негараздів та віднести  її в категорію суб’єкта сімейного права, або надати Держприкордонслужбі доручення фізичних осіб і внести їх в ранг обов’язкових до виконання.

Держприкордонслужба наголошує, що посадові особи Державної прикордонної служби і так зобов’язані :

1) не пропускати через кордон громадян України, які не досягли 16-річного віку:

- без батьків;

- без нотаріально посвідченої згоди другого  з батьків (у разі слідування з одним із них);

- без нотаріально посвідченої згоди обох батьків (у разі слідування з третіми особами);

- за підробленими або отриманими у незаконний спосіб нотаріально посвідченими дорученнями (тільки у цьому році їх виявлено 34);

- щодо яких є рішення суду  про заборону виїзду за кордон, яке набрало законної сили.

2) пропускати  через кордон громадян України, які не досягли 16-річного віку:

- за наявності  нотаріально посвідченої згоди другого з батьків(у разі слідування з одним з них), незважаючи на телефонні заперечення іншого з них (викликані тимчасовими  сімейними розладами);

- за наявності дійсних паспортних документів (не залежно від громадянства).

Варто зауважити, що з початку 2016 року під час заходів прикордонного контролю у 44 випадках співробітниками Держприкордонслужби припинено незаконне вивезення за кордон 47 неповнолітніх дітей. При цьому за результатами  інформаційних повідомлень фактів припинення незаконного вивезення дітей виявлено не було.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси