(ВІДЕО) З нагоди 10-ї річниці створення Головного центру управління службою в Адміністрації Держприкордонслужби відбулись урочистості

НАЗАД
28 лютого 2019 13:00

Сьогодні, 28 лютого, в Адміністрації Державної прикордонної служби України пройшли урочисті заходи з нагоди 10-ї річниці створення Головного центру управління службою.

Головний центр управління службою – орган забезпечення Державної прикордонної служби України, який має сучасну, чотирьохланкову вертикаль підрозділів, до відділу прикордонної служби включно. Крім постійного моніторингу обстановки, збору інформації про результати охорони кордону та взаємодії з черговими службами інших відомств, виконує багато функцій, що притаманні суб’єктам управління державного рівня.

Привітати зі святом персонал Головного центру управління службою та його керівництво завітав директор Департаменту організаційно-адміністративної роботи та аналітичного забезпечення генерал-майор Леонід Баран, ветерани оперативно-чергової служби, прикордонники структурних підрозділів Адміністрації служби, військовослужбовці, які проходять службу вже в інших підрозділах, проте набули неабиякий досвід роботи та знання під час проходження служби в цьому підрозділі, а також гості з Міністерства оборони України та Державного космічного агентства України.

 «Головний центр управління службою став не лише місцем служби, але і справжньою візитівкою нашого прикордонного відомства. На його об’єктах побували десятки високопосадовців, міжнародних організацій і наших партнерів», - зазначив у своїй промові генерал-майор Леонід Баран - один з тих, хто брав участь у створенні Головного центру управління службою. Також Леонід Баран виказав слова вдячності ветеранам прикордонної служби: «Щиро вдячний ветеранам прикордонної служби за досвід, сприяння, за підтримку. Саме ваша служба в 1990-х та на початку 2000-х років стала тим надійним фундаментом, на якому формувались принципи створення Головного центру управління службою. Варто відзначити, що такої щирої, постійної та  системної підтримки попередників своїх наступників дуже рідко зустрінеш».

«Нині недостатньо лише наздогнати та затримати правопорушника. Сучасний прикордонник, крім того, має задокументувати факт правопорушення, і так, щоб жоден адвокат не зміг його опротестувати в суді. А начальник чергової зміни, окрім знань за напрямами прикордонного контролю, прикордонної служби, морської охорони, повинен володіти також і основами застосування правоохоронних повноважень, дотримання прав і свобод осіб, володіння англійською мовою тощо», - сказав у своєму виступі начальник Головного центру управління службою полковник Рибак Олександр.

З промовою з нагоди першого ювілея підрозділу також звернулися генерал-лейтенант у відставці Анатолій Макаров, ветерани оперативно-чергової служби полковник у відставці Григорій Рибак, полковник у відставці Анатолій Євграфов та багато інших високоповажних гостей.

«Головний центр управління службою не просто елемент системи управління та військовий підрозділ, а це – колектив однодумців, яких поряд зі службовими обов’язками зв’язують дружні стосунки в позаслужбовий час», - відмітив у своїй промові Олександр Рибак.

Наприкінці урочистого заходу генерал-майор Леонід Баран за сумлінне і самовіддане виконання службових обов’язків вручив персоналу та ветеранам Головного центру управління службою відомчі відзнаки та нагороди, а артисти ансамблю прикордонного відомства України виступили зі святковим концертом.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси