З кожною новою мовою ми проживаємо нове життя

НАЗАД
21 квiтня 2023 15:26

Маючи ціль удосконалити рівень знань, морські прикордонники у Навчальному центрі та в Одеському загоні Морської охорони пройшли курси підвищення кваліфікації «Інтенсивне вивчення англійської мови за професійним спрямуванням».

Екіпажі кораблів та катерів Морської охорони, які призначені для проходження подальшої служби на кораблях спеціального призначення «OCEA FPB 98 MKI», занурились в англомовне середовище, аби покращити свій світогляд і удосконалити своє професійне спрямування.

Фундаментальним принципом підготовки є виконання моряками-прикордонниками ситуативних завдань, метою яких є відпрацювання мовленнєвих фраз, кліше повсякденного вжитку та під час виконання службових обов’язків. Курс інтенсивного вивчення англійської мови охоплює вивчення фонетичного, граматичного та лексичного матеріалів.

Протягом навчання досвідчені фахівчині – викладачі інтенсивного курсу Ірина Дроздова і Тетяна Поліщук – ділилися з морськими прикордонниками сучасними методиками якісного вивчення нового рівня англійської мови.

Військовослужбовці опановували нову морську термінологію, яка, зокрема, містить у собі назви типів суден, головних частини корабля, палубного, рятувального і протипожежного обладнання та основних навігаційних приладів.

 «Щоб бути успішним, потрібно розумітися у різних сферах життя, в тому числі і в іноземних мовах. Ми вчимо і письмову, й розмовну мову. Людина, яка без труднощів висловлюється на папері, не завжди може висловити думку усно, а особливо, коли це стосується конкретного професійного спрямування. Щоб досягти належного рівня з основ морської термінології, під час завдань для самостійної роботи, ми вправно штурмуємо англо-український тематичний словник основних систем та обладнання корабля Морської охорони спеціального призначення «OCEA FPB 98 MKI». Введення нової професійної лексики, тренувальні вправи на закріплення, розуміння тексту допомагають нам якомога швидше зростати, як професійно, так і духовно», - зазначив учасник курсу, старшина 2 статті Вадим Шликов.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси