З ДПСУ звільнено в запас понад 2,5 тис. строковиків

НАЗАД
12 червня 2024 08:15

Відповідно до Указу Президента України №149/2024 «Про звільнення в запас військовослужбовців строкової військової служби» впродовж квітня-травня 2024 року з Державної прикордонної служби України звільнено в запас понад 2 570 строковиків, строк військової служби яких, встановлений ч.1 ст. 23 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу», закінчився під час дії воєнного стану. Такі особи не можуть бути призвані на військову службу під час мобілізації протягом дванадцяти місяців з дня звільнення з військової служби в запас, якщо вони не висловили бажання продовжувати військову службу.

Зауважимо, що у період з 2022 по 2024 роки більш як 1600 військовослужбовців строкової служби після звільнення в запас прийняли рішення продовжити службу і підписали контракт з прикордонним відомством задля посилення оборони та захисту нашої держави, укріплення державного кордону України, адже прикордонники – перші на держрубежі та є невіддільною складовою Сил оборони України.

Стати прикордонником в особливий період можуть громадяни України віком від 18 до 60 років. Обов’язковими є придатність до військової служби за станом здоров’я та відсутність судимостей.

Захиснику державних кордонів України гарантовано повний соціальний пакет, грошове забезпечення від 20 000 грн (преміювання під час несення служби у районах бойових дій від 30 000 до 100 000 грн), навчання в найкращих фахівців, безоплатну медичну допомогу, забезпечення речовим майном, можливість отримання вищої освіти за рахунок держави, можливість кар’єрного зростання, компенсацію за оренду житла, вмотивовану команду і це ще не весь перелік.

Крім того, Державна прикордонна служба України пропонує новий формат рекрутингу. З березня діє телефонна лінія, за якою потенційні кандидати зможуть дізнатися про наявні вакансії у прикордонному відомстві, особливості добору і проходження служби саме у лавах прикордонників. Фахівці підрозділів комплектування ДПСУ допоможуть з вибором, підкажуть, направлять, забезпечать супровід. Подробиці за телефоном: 044-230-76-00.

Якщо ти вмотивована, сильна, впевнена у собі та цілеспрямована людина – скануй QR-код та заповнюй анкету кандидата на службу.

Обирай варіант служби, який зручний саме для тебе.

Держприкордонслужба цінує та поважає кожного прикордонника, піклується про особовий склад, удосконалює систему соціального забезпечення та є соціально відповідальною установою.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси