Йому лише 20, а він уже має досвід у підготовці службових собак та й на фронті устиг побувати

НАЗАД
27 лютого 2023 09:45

Знайомтеся – прикордонник Юрій Рудиш.

Юрій уже два роки займається підготовкою чотирилапих охоронців. Професію обрав за покликом серця, адже дуже любить тварин. Кінолог навчає наймолодших хвостатих, які невдовзі вирушать охороняти наші кордони.

З початку повномасштабного вторгнення прикордонник став на захист Батьківщини – охороняв кордони нашої держави спочатку на півночі, а згодом вирушив на схід. Каже, що ні на мить не сумнівався, адже давав присягу на вірність українському народові.

«Восени наш підрозділ вирушив на схід, де ми обороняли позиції в районі Авдіївки. В перші дні я звикав до тієї обстановки, до постійних обстрілів, але до всього звикаєш і я просто виконував свої обов’язки. Я розумів, що маю захистити свою сім’ю, бо хто, як не я? Одного разу противник атакував наші позиції, тоді обстрілювали з танків та артилерії, а потім висадився десант. Був жорсткий бій і один з наших бійців отримав поранення, але ми змогли відбити атаку та евакуювати побратима», - згадує кінолог.

Зараз Юрій займається улюбленою справою – кінологією. Він готує чотирилапих підопічних до служби на кордоні: навчає виконувати команди, долати перешкоди. Його вихованець Барі зовсім виріс, доки хлопець боронив державу, але він швидко налагодив з ним контакт, тож тепер вони одна команда.

Пишаємося нашими захисниками, які попри юний вік мужньо боронять нашу країну від окупантів.

Дякуємо за відвагу та честь!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси