Українець намагався перетнути кордон купленим в Білорусі автомобілем та замінити ним свою стару автівку

НАЗАД
05 лютого 2016 12:21

Учора в районі населеного пункту Піща (Волинська обл.) прикордонники Луцького загону затримали транспортний засіб марки «ВАЗ» під керуванням громадянина України, який намагався перетнут

Учора в районі населеного пункту Піща (Волинська обл.) прикордонники Луцького загону затримали транспортний засіб марки «ВАЗ» під керуванням громадянина України, який намагався перетнути державний кордон поза пунктом пропуску та чинив злісну непокору прикордонному наряду.

Виявили  транспортний засіб на напрямку білоруського н.п. Олтуш та українського Піща. Під час руху водій не виконав законних вимог прикордонного наряду зупинитися та намагався втекти. Аби не допустити прориву через кордон та зупинити автівку, правоохоронці застосували пристрій примусової зупинки, в результаті чого, після пошкодження колеса порушник зупинився. Під час огляду автівки прикордонники виявили в ньому реєстраційні українські номера.

З пояснень водія, жителя смт Шацьк Волинської області, стало відомо, що він має у власності автомобіль «ВАЗ», який потребує ремонту і заміни значної частини автозапчастин. Оскільки в Білорусі автозапчастини набагато дешевші, волинянин вирішив придбати транспортний засіб такої ж марки, моделі та кольору на території Республіки Білорусь, а далі незаконно перемістити його в Україну та розібрати на запчастини.

Повертаючись в Україну вже на купленій автівці правопорушник пройшов прикордонний та митний контроль на території Республіки Білорусь та залишив автомобіль у смузі місцевості між пунктами пропуску. Далі він пішки перетнув пункт пропуску через державний кордон в Україну, а за деякий час з валізою, у яку помістив номери від свого автомобіля та свідоцтво про реєстрацію, знову пішки через пункт пропуску повернувся до купленого автомобіля. Вже на транспортному засобі він планував оминути український пункт пропуску та замінити білоруські номери на українські при в’їзді в смт Шацьк.

Однак його мрії не здійснилися, на заваді незаконних планів правопорушника стали правоохоронці відділу прикордонної служби «Піща».

Тепер даній особі доведеться відповідати перед законом не тільки за спробу незаконного перетину державного кордону, а й за злісну непокору законним вимогам прикордонників. 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси