Україна та Словаччина підписали Протокол про зміни до Угоди про пункти пропуску через спільний державний кордон

НАЗАД
07 лютого 2015 12:09

На виконання доручення Уряду України, Голова Державної прикордонної служби підписав Протокол щодо внесення змін та доповнень до Угоди між Урядом України та Урядом Словацької Республіки про пункти пропуску

На виконання доручення Уряду України, Голова Державної прикордонної служби підписав Протокол щодо внесення змін та доповнень до Угоди між Урядом України та Урядом Словацької Республіки про пункти пропуску через спільний державний кордон.

Так, в Угоді визначено, в яких випадках може тимчасово припинятися або обмежуватися рух у пунктах пропуску через спільний кордон та змінено часовий режим їх роботи. Дані зміни дозволять удосконалити систему функціонування пунктів пропуску з урахуванням положень Кодексу Шенгенських кордонів, забезпечити збільшення пасажиро-транспортного потоку та створення комфортних умов для учасників міжнародного руху.

Також, на виконання Дорожньої карти, схваленої Президентом України щодо запровадження спільного контролю на кордоні з країнами Євросоюзу, Державна прикордонна служба України активно продовжує співпрацювати з словацькою Стороною щодо укладання міжурядової Угоди про співробітництво під час здійснення контролю осіб, товарів і транспортних засобів, які перетинають спільний державний кордон.

На сьогодні ця робота проводиться на експертному рівні. В подальшому запланована низка двосторонніх зустрічей, на яких будуть обговорені конкретні заходи з питань подальшого співробітництва на українсько-словацькому кордонні. 

Державна прикордонна служба України планує і надалі удосконалювати ефективність охорони кордону з державами-членами Європейського Союзу шляхом запровадження спільного прикордонного контролю у пунктах пропуску, спільного патрулювання зеленого кордону, а також оперативного обміну інформацією. 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси