(ВІДЕО) Яша не ловить ґав, він ловить наркоділків, любителів «зілля», а заодно «підпрацьовує» психотерапевтом

НАЗАД
26 липня 2023 11:44

На Харківщині проходить службу незвичайний прикордонник – Яша, який відповідально виконує свої обов'язки.

Він – від народження мисливець, але йому випала доля ловити не лисиць та зайців, а любителів наркотичних речовин. Він демонструє унікальні здібності у виявленні заборонених речовин, навіть прихованих у важкодоступних місцях чи зі слабким ароматом. Його перевага – нюх, який у нього набагато більш чутливий, ніж у людей, і він – службовий  собака.

Яші вже 4 роки. Починав службу у залізничному пункті пропуску. Був у «відрядженні» в аеропорту. Як «справжній чоловік» Яша полюбляє увагу жінок та в захваті від дітей. Саме ця риса стала в пригоді, коли від постійних обстрілів Харкова тисячі людей з дітьми ховалися в метро. І Яша тут неабияк себе «проявив» – бо ж  тільки за його присутності психологічний клімат навколо відразу «стабілізовується».

Більше за розваги чотирилапий прикордонник полюбляє свою роботу. На службі він дуже сконцентрований та засмучується, коли нічого не знаходить, бо ж змалечку навчений, що головне – виявити та добути. Одна із нещодавніх знахідок бігля – кілограмовий пакунок з синтетичним наркотиком - «сіллю», який намагався перевезти до Харкова через один з контрольних постів пасажир автобуса. Не переносить він і любителів «зілля» та «здає» їх навіть, коли ті мають по кілька грамів «дурману».

"Зараз у Яші кар’єрний  «розквіт», і він, як професіонал, не пропускає жодного порушника", - каже кінологиня Наталія.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси