“…якщо вони готові на другу поразку, тоді можна розпочати його завтра”, – Сергій ДЕЙНЕКО в ефірі Телемарафону “Єдині новини”

НАЗАД
04 сiчня 2023 18:17

Голова Державної прикордонної служби України відповів на запитання журналістів у прямому ефірі Телевізійного марафону “Єдині новини”

На запитання щодо кількості російських військ у білорусі і чи може ситуація змінитись з урахуванням потенційного поповнення лав новомобілізованих Сергій Дейнеко зазначив, що в України є достатньо розвідувальних органів, які щодня відстежують всю обстановку, яка складається на території республіки білорусь.

"Ми розуміємо, що так звана союзна держава, яка надає з першого дня війни всю допомогу державі-агресору – інфраструктуру, повітряний простір, свої бази підготовки вона у будь-який момент може надати допомогу і у вигляді сприяння повторному нападу на територію нашої держави. Проте, на даний час, ми не фіксуємо створення наступальних угруповань на території республіки білорусь", – сказав він.

Голова ДПСУ відмітив, що загальна чисельність російських окупаційних військ, які на даний момент перебувають на території білорусі, переважно на полігонах у вітебській області – на достатньому віддаленні від державного кордону з Україною становить від 10 тис. 200 до 10,5 тис. військовослужбовців.

"Проте ми володіємо інформацією, що протягом найближчіх двох тижнів частина цих військовослужбовців будуть переміщені на територію російської федерації з подальшим їх направленням в зону бойових дій на нашому українському Донбасі. Їм на заміну надійде частина військовослужбовців з третього армійського корпусу шостої мотострілецької дивізії. Ми бачимо, що територія білорусі зараз використовується, а саме її військова інфраструктура, для бойового злагодження підрозділів російських окупаційних військ. Звичайно ворога неможна недооцінювати. Якщо ви запитаєте чи є загроза – звичайно загроза є, проте сказати, що вона зараз реальна і критична я не можу", – додав Сергій Дейнеко.

Керівник прикордонного відомства також зазначив, що країна-агресор може спробувати повторити наступ, проте висловив впевненість, що він не буде успішний.

"Якщо вони готові на другу поразку, тоді можна розпочати його завтра, наприклад, але достатніх сил для цього в них немає і за моїми оцінками в січні місяці навряд чи вони будуть спроможні, військо об’єднаної союзної держави, на те щоб спробувати здійснити повторний наступ на територію нашої держави", – сказав Сергій Дейнеко.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси