Якщо охороняти кордон, то в парі з чотирилапим напарником

НАЗАД
11 травня 2023 11:01

Службові собаки – справжні професіонали своєї справи, без яких не обходиться жодний підрозділ охорони кордону. Вони винюхають зброю, наркотики та цигарки, а ще вмить затримають зловмисників.

«Спеціально навчені собаки є незамінними помічниками для прикордонників у боротьбі з протиправною діяльністю на кордоні. Ефективність виявлення заборонених предметів та речовин в рази більша завдяки хвостатим помічникам. Якщо охороняти кордон, то лише в парі з чотирилапим напарником», - поділився прикордонник Олександр Степанюк.

Олександр розпочав службу в лавах прикордонників строковиком у 2002 році. Тоді він вирішив поєднати любов до тварин зі службою та став кінологом. Каже, що кращого напарника по службі годі й шукати.

Зараз кінолог та його чотирилапа напарниця Діна опановують курс з пошуку тютюнових виробів. За словами прикордонника, саме собаки допомагають ефективно боротися з нелегальним вивезенням цигарок, що є одним з найпоширеніших видів контрабанди на західному кордоні України. Тож зовсім скоро чотирилапа помічниця Діна стане професіоналкою та допомагатиме охороняти державні рубежі й виявляти переміщення незаконного товару.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси