«Якнайбільше БК і погнали»: прикордонник «Marvel» навчить штурмувати окопи

НАЗАД
16 травня 2024 17:41

Прикордонник «Marvel» – з перших днів повномасштабного вторгнення воює в найгарячіших точках ведення активних бойових дій. До 24 лютого захоплювався полюванням. Війна внесла свої корективи й тепер він полює на ворога. Євген – штурмовик. У прикордонниках за покликом серця. Служив на рідній Одещині. В складі зведеного підрозділу від Могилів-Подільського загону добровольцем поїхав на Чернігівщину. Там, бувши гранатометником, прийняв свій перший бій. Згодом отримав бойове завдання у Донецькій області. Спочатку виконував розвідувальні місії, а коли, командир прийняв рішення іти на штурм, зголосився одним із перших. Разом з побратимами виганяв окупантів зі Старого Каравану, Щурового. Тоді сили українських захисників просунулися на 15 кілометрів у бік Лиману. Окупантів оточили, в паніці ті почали здаватися в полон.

–У мій перший вихід, ми стояли на спостережному пункті. О 4-й ранку почала працювати наша артилерія, після чого була команда йти на зачистку. Пам'ятаю перший близький контакт з противником. Коли переді мною почали сипалися хлопці, я впав у ступор. Хвала Богу, більш досвідчені зреагували, мене збили, потім пішли далі штурмувати. Це був один затяжний місячний штурм, – згадує прикордонник.

Далі, каже, все пішло по накатаній. Кваліфікацію здобував у ближніх боях з ворогом. У Лимані дістав поранення, був ризик здобути інвалідність та бійцівський характер переміг усі негаразди. Після реабілітації перевівся до лав Донецького прикордонного загону. У його складі тричі побував на навчаннях за кордоном. Двічі відвідував Велику Британію, раз – Німеччину. Там відточив свої вміння та удосконалив знання з тактики. Тепер Євген вчить молоде покоління тонкощам поведінки при штурмі. Команди віддає чітко та ясно. На полігоні інструктором захоплюються. Адже діє виважено і з розумінням власної справи.

– За кордоном нам дали потужну загальну базу, навчили тактики ведення боїв та поведінці в різних ситуаціях. А бойовий досвід дав розуміння, як правильно ці знання застосувати, – каже військовий.

Для майбутніх бійців в інструктора лише одне правило: «Якнайбільше БК і погнали». Кажуть бою без втрат не буває та він може навчити, як вижити та здолати противника.

Хочеш знати усі тонкощі? Приєднуйся до лав ДПСУ! Ми навчимо воювати й перемагати! Повір у себе! Разом ми звільнимо Батьківщину від ворога!

Ознайомся з вимогами до кандидатів: https://dpsu.gov.ua/ua/Podati-anketu-do-prikordonnih-zagoniv-novovgo-zrazka/

Обирай службу за мобілізацією або за контрактом.

Заповнюй анкету за посиланням: https://anketa-rec.dpsu.gov.ua/

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси