Як подбати про чотирилапих взимку

НАЗАД
09 сiчня 2024 14:04

Зима – чудова пора року, якій радіють і діти, і дорослі, і тварини. Та щоб зимова прогулянка була в радість, потрібно тепліше одягатися і не забувайте подбати про ваших улюбленців.

Вашій увазі декілька порад, як захистити братів наших менших взимку.

Одна з найпоширеніших проблем взимку - це ризик переохолодження та обмороження собаки, який значно вище у маленьких порід. Собаки великих порід можуть гуляти по 30 хвилин при температурі -6°C, а от маленькі й середні не більше 15-20 хвилин, а ще їм може знадобитися зимовий пуховик або комбінезон.

На прогулянці проводьте час активно, щоб песик у сильний мороз довго не стояв на одному місці. Обирайте рухливі ігри та не давайте тварині довго лежати на холодній землі. Якщо тварина замерзла чи намокла, потрібно відвести її в тепле, сухе приміщення або додому, витерти рушником, промити лапи та зігріти.

Найголовніше взимку – це захистити лапи, адже під снігом можуть бути гострі предмети. Також шкодять хімічні реактиви, якими посипають дороги. Перед прогулянкою можна нанести на лапи вазелін або захисний крем, або ж використовувати спеціальне взуття. Після прогулянки обов'язково перевіряйте лапи на наявність пошкоджень або тріщини та протирайте їх.

До зимових прогулянок привчайте собаку з цуценяти, поступово збільшуючи час перебування на холоді. Якщо ваш улюбленець живе на вулиці у вольєрі або будці, потрібно їх утеплити та захистити від вітру. Також в зимовий період важливу роль відіграє раціон тварини. Він повинен складатися з теплої їжі та теплої води, оскільки для обігріву собака потребує більшої кількості енергії.

Друзі, не забувайте взимку допомагати й безпритульним тваринам.

Не будьте байдужими до братів наших менших, дбайте про них, аби зимові прогулянки приносили користь та задоволення вам обом.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси