Як азербайджанець з підробленим словенським паспортом «протестував» українських прикордонників перед поїздкою у Францію

НАЗАД
15 листопада 2020 11:29

Учора в аеропорту Одеси прикордонники виявили іноземця з фіктивним документом.

Під час оформлення пасажирів авіарейса, що прибув зі Стамбула, прикордонники виявили громадянина Азербайджану з підробленим документом Словенії.

Чоловік розповів, що планував з цим паспортом незаконно потрапити до Франції. Але перед поїздкою до ЄС він вирішив спочатку «протестувати» паспортний документ на українських прикордонниках. Тому, аби перевірити, чи паспорт справді «якісно зроблений» і впевнитись, що жоден технічний засіб не зможе зафіксувати його фіктивність, й прилетів до України.

Проте, його наміри провалилися, адже експерти з перевірки документів Одеського прикордонного загону одразу ж помітили ознаки підробки у документі.

Згодом іноземець повідомив, що підроблений документ йому допоміг придбати товариш, з яким вони разом працювали на будівництві. Фальшивий паспорт йому обійшовся у 5 тисяч доларів США.

Наразі іноземцю відмовлено у в’їзді в Україну та відправлено зворотним авіарейсом до Туреччини. Підроблений документ вилучено.

А в аеропорту «Бориспіль» прикордонники Окремого контрольно-пропускного пункту «Київ» затримали громадянина Казахстану, який перебував у міжнародному розшуку.

Іноземця охоронці кордону затримали під час спроби перетину державного кордону. Громадянин теж днями прибув в Україну рейсом зі Стамбула. Під час перевірочних заходів інспектор прикордонної служби зафіксував спрацювання бази Інтерполу. Як з'ясувалося, іноземець перебував у міжнародному розшуку.

Чоловіка, розшукуваного правоохоронними органами Казахстану за шахрайство, передали співробітникам Національної поліції для подальших правових дій.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси