«Я не міг інакше. Мій обов’язок – захистити свою країну, свою сім’ю», – прикордонник Андрій Шульц

НАЗАД
02 червня 2024 10:51

Війна для нього розпочалась ще в 2014 році

Тоді він у складі однієї з бригад Збройних Сил України вирушив захищати Донеччину та Луганщину. Згодом повернувся до цивільного життя, а з початком широкомасштабного вторгнення знову вступив до війська.

«У будинок на Київщині, в якому я проживав із сім’єю, влучив снаряд. Я повинен був вивезти сім’ю, адже залишатися там було вкрай небезпечно. Наступний мій крок – це однозначно військова служба і знищення окупантів», – розповідає Андрій.

Так у складі прикордонної комендатури швидкого реагування Львівського прикордонного загону чоловік вирушив на Донеччину. Завданням прикордонників було стримування та відбиття атак ворога. Триматися психологічно під інтенсивними обстрілами допомагали рідні – дружина та двоє маленьких діток. У Соледарі Андрій отримав кульове поранення в ногу. Після відновлення знову повернувся у стрій.

Наразі чоловік проходить службу на Львівщині і в розмові жартує: «Мені до моїх хлопців прикордонників-артилеристів треба. Поки бігати швидко не можу, а от наводити – легко».

«В дитинстві я перечитав багато історичних книжок, зокрема й про козаків. Часто думав, чому не всі ставали козаками. Коли почалась війна зрозумів, що бути козаком – страшно. І коли мені ставало страшно, говорив собі: «Хочеш бути козаком – мусиш битись. Україна земля козаків і ми зобов'язані її захищати».

Наближай Перемогу разом з нами в лавах 7 прикордонного Карпатського загону. Долучайся до команди професіоналів!

Телефонуй: +38 067 292 51 19, +38 095 617 34 78, +38 032 239 00 68 або звертайся за адресою: м. Львів, вул. Личаківська 74.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси