Я не чекав повістки, адже захист Батьківщини – мій обов’язок

НАЗАД
11 лютого 2023 12:32

Прикордонник Іван Книш з позивним «Професор» з перших днів повномасштабного вторгнення став на захист своєї держави.

Кілька місяців військовослужбовець в складі свого підрозділу охороняв північні кордони нашої держави, а згодом вирушив на Схід країни, де понад три місяці боронив державу на Донецькому напрямі.

«Я не чекав повістки, а відразу прибув до військкомату. Ні хвилини не вагався і чітко усвідомлював, що буду брати участь у військових діях, тому був готовий. Для мене це мій обов’язок – захист своєї Батьківщини», - ділиться прикордонник.

До початку повномасштабного вторгнення чоловік близько 20 років працював викладачем геологічного факультету Львівського національного університету ім. І. Франка, звідси й отримав свій позивний «Професор».

«Одного разу, перебуваючи на «нулі», відбувся обстріл наших позицій, де ми спільно з військовослужбовцями ЗСУ тримали оборону. В ході тривалого бою з окупантами бійці ЗСУ зазнали певних втрат і я взяв на себе командування. Спільно з побратимами ми відбили ворожу атаку, знищили піхоту ворога та евакуювали поранених. Понад добу я виконував функції старшого на позиції, доки не прибула заміна», - згадує прикордонник.

Зараз Іван проходить службу на Львівщині в одному з прикордонних підрозділів. Він вирішив опанувати нову для себе професію – кінологію. Проте, понад усе він мріє, щоб Україна перемогла і він повернувся до свого буденного життя, до своїх студентів.

За особисту мужність і самовідданість, виявленні у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України Указом Президента України прикордонника Івана Книша нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси