«Я докладу максимум зусиль, щоб звільнити нашу землю від окупантів», - прикордонник на псевдо Спортсмен

НАЗАД
07 травня 2023 10:02

Прикордонник на псевдо Спортсмен родом з Сумщини. З дитинства він мріяв стати військовим.

Вже з першого класу хлопець відвідував військово-патріотичний гурток. Після закінчення школи – подав документи до одного з військових вишів, проте не склалося.

Чоловік вступає до економічного вишу, а після – довгий час працює начальником департаменту корпоративних кредитних ризиків. Час йшов і в 36 років чоловік наважується вдруге поєднати своє життя з військом. Чотири роки тому Спортсмен підписує контракт з Державною прикордонною службою України.

Служба захоплює прикордонника. Він займається перевіркою документів громадян, які перетинають кордон в одному з найбільших аеропортів країни – Борисполі. Додатково проходить курси з поглибленої перевірки документів. Прикордонник демонструє гарні результати з виявлення підроблених документів та ранок 24 лютого 2022 року розділяє його життя на «до» і «після». Поцілувавши наречену, в найкоротший термін прикордонник прибуває до місця дислокації свого підрозділу.

Коли Сили оборони України витісняють ворога з Київщини, Спортсмен разом з побратимами вирушає на північ, а потім на схід країни.

«Динамічніше було на Донеччині, через більшу інтенсивність обстрілів. Проте я не скажу, що було важко. Швидше – виснажливо, але ми тримались і тримали оборону», - розповідає прикордонник.

Повернувшись з передової, якраз стартувала кампанія з набору до Гвардії наступу – «Сталевого кордону». Прикордонник, не вагаючись, подав анкету. Зараз чоловік проходить службу в 15 мобільному прикордонному загоні.

Найважчим для прикордонника є втрати – цивільного населення, військових... Близький друг спортсмена не так давно загинув.

У вільний час прикордонник грає в шахи та полюбляє малювати картини.

Чоловік мріє про якнайшвидшу Перемогу, а перебуваючи у «Сталевому кордоні» – він точно буде одним з тих, хто її активно наближатиме. «Коли виб’ємо цю російську нечисть – я одружусь», - говорить прикордонник.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси