У зв’язку із затишшям на лінії розмежування пасажиро-транспортний потік через контрольні пункти значно збільшився

НАЗАД
03 листопада 2015 18:49

Протягом останніх тижнів ситуація в контрольних пунктах в'їзду-виїзду на лінії розмежування залишається досить динамічною. Зокрема, відмічається значне збільшення пасажиро-транспортного потоку. Одн

Протягом останніх тижнів ситуація в контрольних пунктах в'їзду-виїзду на лінії розмежування в зоні проведення АТО, що пов’язана з пропуском осіб, залишається досить динамічною. Зокрема, відмічається значне збільшення пасажиро-транспортного потоку. Однак прикордонним відомством вживаються всі вичерпні заходи з метою стабілізації ситуації. Контрольні пункти продовжують працювати в штатному режимі.

За тиждень, що минув, пропущено майже 100 тисяч осіб та 23 тисячі транспортних засобів. В середньому щоденно через КПВВ здійснюється пропуск від 12 до 14 тисяч осіб та до 4 тисяч транспортних засобів.

Головною причиною виникнення черг є припинення бойових дій в регіоні та активізацією громадян в перетині лінії розмежування. Зокрема вони прямують аби здійснити закупівлю товарів та необхідних речей, а також відвідати рідних.

З метою більш раціонального та ефективного використання сил та засобів відкрито нове КПВВ «Новотроїцьке» за рахунок чого збільшено пропускну спроможність на Донецько-Маріупольському напрямку. За рішенням керівництва АТО в КПВВ «Зайцеве» здійснюється пропуск громадян за спрощеною процедурою. Вирішено питання щодо пішого пропуску в КПВВ «Лисичанськ». Також спільно з Луганською військово-цивільною адміністрацією проведено ряд заходів та відкрито КПВВ «Станиця Луганська» для пішоходів.

Крім того, як уже повідомлялося, з 3 листопада відновив свою роботу КПВВ «Георгіївка». З керівництвом АТО обговорюється питання поновлення роботи КПВВ «Курахове».

З метою ритмічності роботи КПВВ та прискорення пропускних операцій Держприкордонслужба збільшила кількість особового складу, що заступає на зміну та місць для проведення контролю, проводиться роз’яснювальна робота з громадянами, які прямують через контрольні пункти.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси