У військових навчаннях «Сі Бріз-2015» бере участь особовий склад, кораблі, катери та авіація Держприкордонслужби

НАЗАД
02 вересня 2015 18:50

Учора в Одесі відбулося урочисте відкриття навчань «Сі Бріз», які будуть проходити до 12 вересня цього року в Одеській і Миколаївській областях та у північно-західній частині Чорного мо

У військових навчаннях «Сі Бріз-2015» бере участь особовий склад, кораблі, катери та авіація Держприкордонслужби Учора в Одесі відбулося урочисте відкриття навчань «Сі Бріз-2015», які будуть проходити до 12 вересня цього року в Одеській і Миколаївській областях та у північно-західній частині Чорного моря.

Навчання «Сі Бриз-2015» проходять з метою підвищення рівня довіри і безпеки у Чорноморському регіоні та покращення взаємодії між ВМС ЗС України, підрозділами Державної прикордонної служби України і ВМС країн-членів НАТО та країн-партнерів. Всього у навчаннях, окрім України, планують взяти участь представники 10 країн світу.

Від Державної прикордонної служби України у навчаннях беруть участь 2 кораблі і катери Морської охорони, відділ спеціальних дій на воді, а також літак «Даймонд».

Навчання будуть проходити на суші, на морі та в повітрі.

Нині йде процес бойового злагодження на суші, під час якого відбуваються водолазні спуски та проходять навчальні тренінги із обміну досвідом з надання допомоги під водою, з підводного огляду суден щодо виявлення закріплених предметів і схованок, а також з протидії диверсійним водолазним групам.

Також планом навчань передбачений широкий комплекс тренінгів оглядових груп Морської охорони Держприкордонслужби, під час яких в ході обміну досвідом з фахівцями іноземних оглядових команд відпрацьовується порядок дій оглядачів у різноманітних ситуаціях з дотриманням стандартів НАТО.

Крім того, представники Державної прикордонної служби України беруть участь у курсах лідерства для старшинського складу.

Під час переходу навчань у морську та повітряну стихії паралельно будуть відпрацьовуватися навички з тактичного маневрування, пошуково-рятувальні заходи на воді, передача вантажів на ходу в морі, проведення операції з перехоплення та огляду судна-порушника, навчання із зв’язку, фотографування морського компоненту.

 

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси