У штаб-квартирі FRONTEX проаналізували стан прикордонної безпеки на східних кордонах ЄС

НАЗАД
25 квiтня 2016 15:53

Протягом 18-22 квітня в штаб-квартирі Європейського агентства з управління оперативним співробітництвом на зовнішніх кордонах держав-членів Європейського Союзу (FRONTEX) відбулось завершення опрацювання &a

Протягом 18-22 квітня в штаб-квартирі Європейського агентства з управління оперативним співробітництвом на зовнішніх кордонах держав -членів Європейського Союзу (FRONTEX) відбулось завершення опрацювання "Щорічного аналізу ризиків на східних кордонах ЄС 2016" за участю представників Департаменту аналізу та оцінки інформації Адміністрації Держприкордонслужби та Прикордонної поліції Республіки Молдова в рамках діяльності Мережі аналізу ризиків країн «Східного партнерства».

Зазначений звіт є основним документом оцінки стану прикордонної безпеки в регіоні на східних кордонах ЄС та складається на основі оновленої версії спільної інтегрованої моделі аналізу ризиків країн-членів Європейського Союзу з залученням інформації від прикордонних відомств України, Республіки Білорусь, Республіки Молдова та суміжних країн ЄС.

У цьогорічному звіті наголошено на ключовій ролі впливу розвитку ситуації в Україні на прикордонну безпеку в усьому регіоні. Крім того, транскордонна злочинність, пов'язана з незаконним переміщенням підакцизних товарів, викрадених автомобілів та наркотичних речовин, є основними загрозами на державному кордоні. Не дивлячись на те, що показники нелегальної міграції в країнах Мережі зросли, її тиск на кордон в регіоні оцінюється як незначний, в порівнянні з масштабами міграції на всіх зовнішніх кордонах ЄС.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси