У росіянина на кордоні з Білоруссю вилучили колекцію старовинних предметів

НАЗАД
11 травня 2016 12:02

Учора у пункті пропуску «Городище», що на українсько-білоруському кордоні, прикордонники Луцького загону спільно з працівниками митниц

Учора у пункті пропуску «Городище», що на українсько-білоруському кордоні, прикордонники Луцького загону спільно з працівниками митниці запобігли незаконному переміщенню предметів, які можуть становити культурно-історичну цінність.

Для оформлення на виїзд із України по смузі руху «зелений коридор» прибули два мікроавтобуси. За наявною оперативною інформацією було прийнято рішення поглиблено оглянути транспортні засоби.

В ході огляду одного з мікроавтобусів серед речей пасажира, громадянина Росії, оглядова група виявила 66 предметів - книги, столові прибори, вази, ікону,  театральні біноклі, праску, монету тощо, які можуть становити культурно-історичну цінність. Власник виявлених предметів 34 найменувань, громадянин Росії, пояснив, що речі належали його матері, яка проживала у м. Львів, та після її смерті він вирішив перевезти все до себе, навіть нібито не підозрюючи про якусь цінність цих предметів.

За фактом виявленого кримінального правопорушення за ст. 201 КК України «Контрабанда» було направлено повідомлення в УСБУ Рівненської області для подальшого провадження. 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси