У пункті пропуску «Бачівськ» на кордоні з Росією пропуск вантажівок збільшився втричі

НАЗАД
29 березня 2013 12:08

Державна прикордонна служба України відмічає накопичення вантажних транспортних засобів на кордоні з Росією в Сумській області. Зокрема це відбувається в

Державна прикордонна служба України відмічає накопичення вантажних транспортних засобів на кордоні з Росією в Сумській області. Зокрема це відбувається в пункті пропуску «Бачівськ».

З погіршенням погодних умов рух вантажівок через кордон в цьому пункті пропуску був значно ускладнений, а от з потеплінням та розчищенням дорожнього полотна кількість вантажівок різко збільшилась. Цьому також передує, що саме через міжнародний пункт пропуску «Бачівськ» пролягає найкоротший шлях на московському напрямку. Для вирішення даної ситуації Держприкордонслужба спільно з митницею та посадовцями обласної й районної держадміністрацій вживають усіх необхідних заходів, щоб стабілізувати обстановку. До даної роботи також залучено співробітників ДАІ та державної служби України з надзвичайних ситуацій. Наразі збільшено кількість смуг руху, де оформляються вантажні транспортні засоби, збільшено кількість прикордонних нарядів та проводиться роз’яснювальна робота з водіями.  Також в пункті пропуску функціонує ситуативна група, яка оперативно реагує на ситуацію та забезпечує координацію з російською стороною, зокрема з працівниками російського пункту пропуску «Троєбортноє».

Завдяки спільним зусиллям пропускна спроможність пункту пропуску зросла у 2,5-3,5 рази. Для прикладу, лише за 9 годин 29 березня через пункт пропуску прослідувало 280 вантажівок, а 28 березня оформлено понад 700 одиниць вантажного транспорту. При цьому проектно-пропускна спроможність даного пункту пропуску складає 180 вантажівок за добу.

Державна прикордонна служба України просить водіїв вантажівок врахувати дану інформацію під час вибору напрямку руху через державний кордон України.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси