У пошуках браконьєрів прикордонні кораблі постійно перебувають в економзоні України

НАЗАД
18 травня 2012 15:22

З початком весни на морських та річкових ділянках державного кордону активізують свою діяльність закордонні та українські браконьєри. Саме на початку квітня риба цінних порід йде на нерест.

З початком весни на морських та річкових ділянках державного кордону активізують свою діяльність закордонні та українські браконьєри. Саме на початку квітня риба цінних порід йде на нерест, вибираючи для цього зручні місця. З метою охорони біоресурсів та недопущення браконьєрського промислу морські сили Державної прикордонної служби України постійно відстежують надводну обстановку та готові у будь-який момент відреагувати на незаконні дії.

Щоденно у морі на постійному чергуванні перебувають кілька кораблів та півтора десятки катерів, йде постійний обмін інформацією по лінії Форуму Чорноморського співробітництва та з представниками інших правоохоронних структур. Так, нині на чергуванні в морі знаходиться корабель Морської охорони Дежприкордонслужби України „Миколаїв”, який змінив корабель „Павло Державін”.

Як результат, прикордонники Азово-Чорноморського регіонального управління виявили  на судні «Альтаїр» 4 мішки риби камбали-калкана, приховані у воді на канаті, та 2750 метрів браконьєрських сіток. Крім того, в кінці березня прикордонники Сімферопольського загону затримали в Балаклавській бухті міста Севастополь маломірний плавзасіб з понад тонною кефалі. Попередньо сума збитку, нанесена правопорушниками,  сягнула понад 2,8 мільйона гривень.

Для відстеження надводної обстановки та вчасного реагування сил Морської охорони в морській (економічній) зоні також застосовується мала авіація прикордонного відомства. Для прикладу, у вихідні дні за допомогою літака „Даймонд” було помічено маломірний плавзасіб, з якого проводилася вибірка сіток. Екіпаж корабля Морської охорони відразу вирушив для перевірки та виявив на українському плавзасобі осіб, що не були заявлені в судовій команді, а також камбалу-калкан, промисел на яку нині заборонено. 

Загалом протягом перших трьох місяців 2012 року Морською охороною Державної прикордонної служби України було оглянуто 91 судно, затримано 2 плавзасоби та проведено 7 спільних виходів з представниками рибоохорони, екологічного нагляду, МВС та митниці.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси