У Національній академії Держприкордонслужби України відбувся випуск молодих офіцерів

НАЗАД
09 вересня 2013 14:19

У навчальному закладі Державної прикордонної служби України відбувся випуск офіцерів-прикордонників. Він став 21-м за роки незалежності України.  

У навчальному закладі Державної прикордонної служби України відбувся випуск офіцерів-прикордонників. Він став 21-м за роки незалежності України. Святкові урочистості пройшли на Майдані Незалежності міста Хмельницького. Гості заходу змогли відчути атмосферу свята єдиного в Україні вищого прикордонного начального закладу. У випуску молодих прикордонників взяли участь директор Департаменту персоналу Адміністрації Держприкордонслужби Михайло Коваль, представники органів місцевої влади, батьки випускників та ветерани.

Свою історію академія розпочинає з 1 січня 1993 року, коли відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України було створено Інститут Прикордонних військ України. Створили його на базі Хмельницького вищого артилерійського командного училища імені маршала артилерії
М.Д. Яковлєва. Перший випуск офіцерів-прикордонників провели у червні 1993 року. Тоді  для проходження служби у Прикордонні війська направили 90 офіцерів.

Цьогорічний випуск з Національної академія Державної прикордонної служби України налічує 314 випускників. 63 з них залишають навчальний заклад з кваліфікаційним рівнем «магістр», 71 – «спеціаліст» та 180 «бакалавр». З загальної кількості випускників, 27 -  військовослужбовці-жінки, 10 закінчили навчання з золотою медаллю (їхні прізвища  занесені на Дошку пошани), а 70 випускників отримали дипломи з відзнакою. Це є свідченням того, що охороняти державні рубежі України прийдуть високоосвічені та всебічно підготовлені фахівці. Більшість з них у подальшому обійматимуть посади інспекторів прикордонної служби та забезпечуватимуть пропуск громадян через державний кордон та охоронятимуть так звану «зелену ділянку» кордону.

Загалом за часи свого існування прикордонна альма-матер випустила близько 9 тисяч офіцерів-прикордонників. Вона стала провідним навчальним закладом, що готує справжніх фахівців, які на високому професійному рівні виконують відповідальне завдання з охорони державного кордону України.

Під час свого виступу Михайло Коваль привітав випускників і наголосив, що обравши таку відповідальну професію прикордонника, вони вступають на нелегкий, але гідний поваги шлях і їх найпершим завданням буде безпека українського народу та забезпечення недоторканності Державного кордону й охорона суверенних прав України.

З вітальними промовами до присутніх також звернулися ректор Національної академії Державної прикордонної служби України імені Б. Хмельницького Валерій Райко, голова Хмельницької обласної державної адміністрації Василь Ядуха, голова Хмельницької обласної ради Микола Дерикот та міський голова Хмельницька Сергій Мельник.

Випуск пройшов на високому рівні і свідченням цьому була значна кількість присутніх, яка заполонила Майдан Незалежності. Концертна програма академічного ансамблю пісні і танцю Державної прикордонної служби України надихала святковою енергією та веселим настроєм усіх учасників заходу.

Незабутнє враження залишило в усіх присутніх прощання випускників з Бойовим Прапором академії та проходження урочистим маршем. Цей ритуал завершив офіційну частину чергового випуску офіцерів-прикордонників Національної академії Державної прикордонної служби України.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси