У Національній академії Держприкордонслужби відбувся випуск офіцерів-прикордонників

НАЗАД
01 березня 2015 15:52

Сьогодні у Національній академії Держприкордонслужби України ім. Богдана Хмельницького відбувся 23-й випуск офіцерів-прикордонників.  

Сьогодні у Національній академії Держприкордонслужби України ім. Богдана Хмельницького відбувся 23-й випуск офіцерів-прикордонників. Цього року з навчального закладу випускаються 283 випускники, з яких 8 занесені на Дошку пошани та 62 отримали диплом з відзнакою.

У заході з нагоди випуску офіцерів взяли участь перший заступник Голови Державної прикордонної служби України генерал-майор Василь Серватюк, представники органів місцевої державної влади, рідні випускників та ветерани-прикордонники.

У зв’язку із суспільно-політичною обстановкою на сході України цього року урочисті заходи провели на території навчального закладу, а не як завжди на Майдані Незалежності міста Хмельницького. Жителі та гості міста змогли побачити зсередини єдиний в Україні вищий прикордонний начальний заклад.

З вітальними промовами до присутніх звернулося керівництво Держприкордонслужби, навчального закладу та Хмельницької області, зокрема випускникам побажали мужності та патріотизму у захисті нашої держави.

Незабутнє враження в усіх присутніх залишило прощання випускників з Бойовим Прапором академії та проходження урочистим маршем. Цей ритуал завершив офіційну частину чергового випуску офіцерів Національної академії Державної прикордонної служби України.

Зазначимо, що історія академії розпочалася ще в січні 1993 року, коли на базі Хмельницького вищого артилерійського командного училища було створено Інститут Прикордонних військ України та було здійснено перший випуск 90 офіцерів-прикордонників.

На сьогодні академія стала провідним навчальним закладом, що готує справжніх професіоналів, які на високому рівні виконують відповідальні завдання з охорони державного кордону України.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси