У музеї Ханенків відкрито виставку 17 італійських картин, знайдених українськими прикордонниками

НАЗАД
13 червня 2016 14:59

Сьогодні у Національному музеї мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків  Президент України Петро Порошенко і мер Верони Флавіо Този відкрили&am

Сьогодні у Національному музеї мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків  Президент України Петро Порошенко і мер Верони Флавіо Този відкрили  виставку картин, затриманих українськими прикордонниками після викрадення у Вероні в 2015 році. 

Нагадаємо, що 17 викрадених в Італії картин вдалося віднайти співробітникам Державної прикордонної служби України в результаті тривалих та кропітких оперативно-розшукових заходів. Віднайшли полотна правоохоронці в схроні на острові Турунчук, що на Одещині.   

Хід операції по пошуку картин на особистому контролі тримав Президент України.Аби віднайти старовинні роботи художників, українські прикордонники організували дієву взаємодію з молдовськими колегами, що допомогло встановити можливих координаторів крадіжки.

Крім того, прикордонники з’ясували, що для переховування від слідства в Республіці Молдова картини були незаконно переміщені в Одеську область з використанням міжнародних поштових перевезень. Слідство також встановило членів транскордонної злочинної групи, серед яких були громадяни України, Молдови та Росії, а також осіб, які мали збувати полотна в Україні та Росії.

Також під час оперативних заходів прикордонники отримали дані, що розшук картин перебуває і у сфері інтересів ФСБ РФ, а крадії взяті нею під свій контроль. Крім того, ФСБ планувала власну операцію з вивезення картин до Придністров’я, яке є підконтрольним Росії.

Варто відмітити, що 17 знайдених картин таких митців як Рубенс, Тінторетто, Пізанелло, Каротто, Ганс Де Йоде та Мантенья і інших оцінюються на суму близько 16 мільйонів євро.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси