У лавах Держприкордонслужби України з’явилися малінуа власної селекції

НАЗАД
22 листопада 2013 09:40

Не секрет, що нинішнім фаворитом та незмінним символом охорони держрубежу є німецька вівчарка. Однак на кордоні з’явився гідний конкурент – це її бельгійська родичка, більш відома під н

Сьогодні у Державній прикордонній службі України несуть службу близько 1200 інспекторів-кінологів із службовими собаками. Готують інспекторів-кінологів та їхніх майбутніх помічників для охорони державного кордону у Кінологічному навчальному центрі Державної прикордонної служби України. Не секрет, що нинішнім фаворитом та незмінним символом охорони держрубежу є німецька вівчарка.

Однак на кордоні з’явився гідний конкурент – це її бельгійська родичка, більш відома під назвою малінуа. До недавнього часу собак цієї породи Держприкордонслужба закуповувала в інших кінологічних клубах. Проте, розуміючи наскільки ефективним є її застосування в охороні кордону, відомство вирішило, що значно практичніше буде розводити малінуа самостійно. Нещодавно у розпліднику Кінологічного навчального центру ДПСУ вже з’явилися перші маленькі цуценята, котрих привела бельгійська вівчарка Білорія. Відтепер племінний розплідник службових собак Кінологічного навчального центру Державної прикордонної служби України розпочав активну роботу над розведенням і результативним у  подальшому використанням на кордоні малінуа.

Представники цієї породи – надзвичайно гнучкі та рухливі тварини, котрі поєднують у собі силу, швидкість, прудкість і є дуже кмітливими. Окрім того, вони дуже добре пристосовуються до найрізноманітніших погодних умов, витривалі, мають урівноважений характер та відмінні здібності до навчання.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси